Breddels Architecten
FRED DE RIJCKE

Fred de Rijcke

Fred de Rijcke (Hoogwoud, 1965) werd als zoon van een aannemer letterlijk groot in de bouw. Na de HTS in Amsterdam volgde hij twee jaar de Academie van Bouwkunst en kwam hij te werken bij Architectenburo Sander Douma. Daar ontmoette hij Paul Breddels. In 1994 werd hij de eerste medewerker van Breddels Architecten.

Inmiddels heeft hij samen met Paul Breddels de leiding over Breddels Architecten. Een bureau met ca. 16 medewerkers, dat vanuit het eigen ontworpen kantoorpand Het Rif in Heerhugowaard aan een breed scala van projecten werkt en inmiddels voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers meer dan 1.100 projecten heeft gerealiseerd. Van kleinschalig tot omvangrijk.

Fred de Rijcke realiseerde in de afgelopen jaren naast onder meer woningen en scholen met succes grootschalige projecten als bedrijfspanden, winkelcentra en tuincentra.

Zijn kracht ligt bij deze grootschalige, complexe opgaven. Waarbij vakmanschap, expertise en heldere communicatie vóór en tijdens het ontwerpproces centraal staan. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het gebruik, de context, duurzaamheid en groen.

E-mail:  fredderijcke@breddels.nl