Genieten op het landje van Taris
Breddels Architecten
Genieten op het landje van Taris

Genieten op het landje van Taris

3 OKT 2017

Aan de westzijde van Warmenhuizen ingesloten tussen de Kanaalweg, de Oude Wal en het Gaspad lag een bouwkavel in de volksmond bekend als ‘het landje van Taris’.

Breddels Architecten heeft de 4 villa's gelegen op deze kavel ontworpen.

Bij de villa op de eerste kavel ligt de statige entree centraal in de vrijwel symmetrische voorgevel. Bij binnenkomst is het eerste dat opvalt het doorzicht naar de riante tuin. Aan de linkerzijde van de woning bevindt zich de slaapvleugel compleet met badkamer, sauna en inloopkast. De wasruimte is voorzien van een buitendeur die toegang biedt tot de was carport. Hier kan de was overdekt en toch buiten in de wind drogen.

Aan de rechterzijde van de woning is de riante woonkamer met haard. De woonkamer wordt visueel vergroot doordat de wand van het keukenelement los staat en doorzicht biedt naar de prachtige woonkeuken. Ook in het keukenelement is een sparing aangebracht voor interactie en doorzicht met de tuin. Op het zuidwesten is aangrenzend een veranda gepositioneerd, zowel de woonkeuken als de veranda zijn voorzien van een open haard. De opslag van het haardhout is eveneens mee ontworpen bij de berging welke middels een droogloop is te bereiken.

Op de verdieping is een werkkamer met aangrenzend balkon centraal gepositioneerd, met aan weerszijden een royale slaapkamer.