Vorige
Ontmoetingscentrum De Brink, Heerhugowaard
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Ontmoetingscentrum De Brink, Heerhugowaard
Volgende

1066

Uitbreiding, Verbouwing

Opdrachtgever
Protestantse gemeente Heerhugowaard

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Bot Bouw

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
732m2

Start ontwerp
Maart 2013

Start bouw
Mei 2014

Oplevering
November 2014

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

1066

Uitbreiding, Verbouwing

Opdrachtgever
Protestantse gemeente Heerhugowaard

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Bot Bouw

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
732m2

Start ontwerp
Maart 2013

Start bouw
Mei 2014

Oplevering
November 2014

Ontmoetingscentrum De Brink, Heerhugowaard

Het ontmoetingscentrum werd in 1975 door vele vrijwilligers gebouwd achter de toen nog Nederlandse Hervormde Kerk in Heerhugowaard en telt zeer veel gebruikers van allerlei aard.

Breddels Architecten verkreeg de opdracht na een competitief ontwerpvisie-traject in 2012.

De essentie van ons ontwerp ligt in het verbinden en respecteren van de neo-romaanse architectuur van het kerkje uit 1884 met de typisch 70-er jaren architectuur van het ontmoetingscentrum. De typische 6-hoekige structuur is daarvoor geïntegreerd, de eveneens typische split-level vloeren zijn echter vervangen door een modern toegankelijk en functionele plattegrond.

De aansluiting met de kerk is terughoudend opgelost met een glazen tussen-lid wat tevens de grote foyer van daglicht voorziet. De lichtstraat in het dak biedt daar zicht op het grote kerkraam. Gevolg was dat een deel van deze ruimte hierdoor wat lager werd. Door het plafond daar vloeiend naar toe te laten verlopen blijft de ruimte toch één geheel, maar geeft deze lagere ruimte hier juist een geborgen gevoel aan de royale (stam)tafel.

De foyer is te vergroten met de grote zaal waarin ook de zeshoek zich manifesteert, en zelfs nog meer te vergroten met de 2 daarachter liggende zalen van een kleiner formaat. Hiermee  is het centrum optimaal flexibel in te zetten voor de ca. 100 gebruikers va allerlei pluimage, van een meditatiegroep tot een musical, van de biljartclub tot een grote bijeenkomst.

De keuken en de daarvoor nodige facilitaire ruimtes zijn als een diensteiland tussen deze zalen, de foyer en de royale entreehal geprojecteerd. Hierdoor zijn de verschillende ruimtes gemakkelijk apart, maar ook als een geheel te bedienen.

De gemeente van de Protestantse kerk reageerden dan ook unaniem met veel enthousiasme op hun gloed-vernieuwde onderkomen waar ze de komende 40 jaar weer goed mee vooruit kunnen.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart