Vorige
Sportaccomodatie Grasshoppers/Meteoor, Hoogwoud
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Sportaccomodatie Grasshoppers/Meteoor, Hoogwoud
Volgende

0576

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Stichting Grasshoppers/Meteoor

Ontwerp
Fred de Rijcke

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
1.170m2

Start ontwerp
2004/2006

Start bouw
Mei 2007

Oplevering
Juni 2008

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0576

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Stichting Grasshoppers/Meteoor

Ontwerp
Fred de Rijcke

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
1.170m2

Start ontwerp
2004/2006

Start bouw
Mei 2007

Oplevering
Juni 2008

Sportaccomodatie Grasshoppers/Meteoor, Hoogwoud

In opdracht van Stichting Grasshoppers en Meteoor heeft Breddels Architecten een nieuw verenigingsgebouw ontworpen, waarin een gezamenlijke kantine en twaalf gezamenlijke kleedruimtes ondergebracht zijn.

Veel sportcomplexen ogen vaak rommelig en onoverzichtelijk, met fietsenstallingen die het zicht op het complex belemmeren en een moeilijk vindbare entree.

In dit sportcomplex is de entree juist goed zichtbaar gemaakt, zodat de bezoekers direct weten waar zij moeten zijn. De fietsen kunnen gestald worden op een plein tussen de velden, waardoor het zicht op de entree van het sportcomplex niet wordt verstoord.

De kantine heeft een grote kantineserre, met veel glas op de noordkant, waaruit de bezoeker een uitstekend zicht op de sportvelden heeft. Ook is er een afgeschermd buitenterras, aangelegd conform de eisen van de KNVB.

De architectuur van het gebouw kenmerkt zich door een heldere en frisse uitstraling. De gekozen kleuren en het speelse patroon van de gevelpanelen laten zien dat een gebouw voor twee gebruikers niet kleurloos hoeft te zijn, maar een duidelijk eigen identiteit kan hebben. Het gebouw is in de toekomst desgewenst nog verder uit te breiden.

Bijzonder aan de realisering van dit gebouw is, dat het tot stand heeft kunnen komen door de inzet van veel vrijwilligers van beider verenigingen. Breddels Architecten heeft dit proces van begin tot eind begeleid en het verenigingsgebouw wordt sinds de oplevering intensief en naar volle tevredenheid gebruikt.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart