Vorige
Crawford (Assa Abloy), Heerhugowaard
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Crawford (Assa Abloy), Heerhugowaard
Volgende

0955

Nieuwbouw, Verbouwing

Opdrachtgever
Crawford B.V.

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Bouwgroep Dijkstra Draisma

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
1.740m2

Start ontwerp
November 2010

Start bouw
Juni 2011

Oplevering
December 2011

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0955

Nieuwbouw, Verbouwing

Opdrachtgever
Crawford B.V.

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Bouwgroep Dijkstra Draisma

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
1.740m2

Start ontwerp
November 2010

Start bouw
Juni 2011

Oplevering
December 2011

Crawford (Assa Abloy), Heerhugowaard

Crawford is internationaal marktleider op het gebied van industriële deuren en logistieke oplossingen. Het bedrijf had meerdere vestigingen in Heerhugowaard en wilde de salesafdeling onderbrengen aan de Kelvinstraat ter verhoging van de efficiency.

Breddels Architecten maakte een ontwerp voor de uitbreiding en vernieuwing van dit pand. Niet alleen zal een nieuw volume worden bijgebouwd ten behoeve van de Salesafdeling, maar ook wordt de interne logistiek aangepakt. Het bestaande gebouw omvat kantoren, werkplaatsen en een showroom. De showroom zal het bestaande en nieuwe deel met elkaar verbinden en gaat fungeren als entree en kantine. Door de losse inrichting is deze ruimte multifunctioneel inzetbaar en in een handomdraai in te richten voor bijvoorbeeld grote presentaties en bijeenkomsten.

Het nieuwe gedeelte herbergt kantoren, overlegkamers en een vergaderzaal, ondergebracht in een compact geheel met drie verdiepingen. Aan de achterzijde wordt de één verdieping lagere uitbouw bekroond met een riant dakterras.
De gevel heeft een stoere en dynamische uitstraling, door het afwisselende gebruik van gemêleerde keramische tegels en een stalen profielplaat, die ook het onderste deel van de bestaande bouw omhult. Opvallend zijn de grote, donkere volumes; de technische ruimte op het dak en het uitkragende gedeelte aan de onderzijde van de nieuwbouw, dat op ranke pilaren staat. In de bestaande bouw zijn in een gelijksoortige hoekbekroning de kantoren ondergebracht. Zo flankeren oud en nieuw gebroederlijk de voormalige showroom, waar de entree wordt benadrukt door dezelfde keramische gevelbekleding, die ook voor de nieuwbouw is gebruikt.

Dit alles gecombineerd met een doorgetrokken plint laat een bepaalde uniformiteit in het complex ontstaan. De nieuwbouw vormt zo een geheel met de bestaande bouw, zonder zijn eigen identiteit te verliezen. Op deze manier wordt het bedrijfspand aan de Kelvinstraat de ideale huisvesting voor twee verschillende afdelingen van hetzelfde bedrijf.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart