Vorige
Herinrichting Gemeentehuis Heerhugowaard
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Herinrichting Gemeentehuis Heerhugowaard
Volgende

1153

Verbouwing

Opdrachtgever
Gemeente Heerhugowaard

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Aannemersbedrijf J.M. Putter

Constructeur
Bouwkundig Adviesburo Schagen b.v.

Fotograaf
Dick Breddels

Start ontwerp
Juni 2015

Start bouw
Januari 2017

Oplevering
April 2017

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

1153

Verbouwing

Opdrachtgever
Gemeente Heerhugowaard

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Aannemersbedrijf J.M. Putter

Constructeur
Bouwkundig Adviesburo Schagen b.v.

Fotograaf
Dick Breddels

Start ontwerp
Juni 2015

Start bouw
Januari 2017

Oplevering
April 2017

Herinrichting Gemeentehuis Heerhugowaard

Breddels Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de publieksruimte en de raadzaal. De Gemeente Heerhugowaard vroeg ons destijds om de publieksruimte van het gemeentehuis gezelliger en aantrekkelijker te maken.

Vanaf het Stadsplein kom je middels een grote toegangsdeur in de nieuwe hal. De publieksruimte is voorzien van nieuwe en ruimere balies en nieuw, door Breddels Architecten ontworpen, meubilair. Nieuw is ook de open verbinding naar de rest van het gemeentehuis. De muur naar de binnentuin is weggehaald en er is een open verbinding zonder deuren naar de foyer van het gemeentehuis. Mede hierdoor is de publieksruimte gezelliger en aantrekkelijker geworden.  

De raadzaal van de Gemeente Heerhugowaard heeft niet alleen een nieuwe inrichting gekregen, maar is er ook een nieuwe manier van vergaderen geintroduceerd. In de nieuwe situatie zitten de raadsleden in twee groepen tegenover elkaar volgens het lagerhuismodel. Overigens niet verdeeld in collegepartijen tegenover oppositiepartijen.

Na zorgvuldige analyse en met respect voor het voorgaande ontwerp van architect Van Heeswijk, hebben wij een ontwerp gemaakt waarbij de huidige elementen uit de raadzaal zijn hergebruikt. De opstelling met hoog en laag meubilair zorgen voor optimaal zicht voor alle aanwezigen.

Raadsleden kunnen door middel van drie interruptiemicrofoons het woord voeren, waarbij zij van hun plek naar voren moeten lopen. Een situatie vergelijkbaar met de discussies in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

De aanwezige grote videowall biedt de mogelijkheid om onderwerpen en discussies visueel te ondersteunen. De nieuwe inrichting biedt ook meer ruimte aan de publieke tribune. Die kan makkelijk uitgebreid worden als dat nodig is. Ook is de zaal makkelijk aan te passen aan andere situaties, en dus ook bruikbaar voor andere organisaties.

 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart