Vorige
Kantoorgebouw Key-Point, Almere-Buiten
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Kantoorgebouw Key-Point, Almere-Buiten
Volgende

0371

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Vastbouw Vastgoedontwikkeling BV

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Vastbouw Oost b.v.

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
6.325m2

Start ontwerp
November 2000

Start bouw
Januari 2007

Oplevering
Maart 2008

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0371

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Vastbouw Vastgoedontwikkeling BV

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Vastbouw Oost b.v.

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
6.325m2

Start ontwerp
November 2000

Start bouw
Januari 2007

Oplevering
Maart 2008

Kantoorgebouw Key-Point, Almere-Buiten

Aan de hoofdentree naar Almere-Buiten centrum staat het kantoorgebouw Key-Point. Breddels Architecten ontwierp dit opvallende poortgebouw langs de belangrijkste doorgangsweg naar dit stadsdeel in opkomst.

Op de plek waar de Koppeldreef en het Westeinde elkaar kruisen, ontmoet een langgerekte drielaagse straatplint een hoger vijflaags volume onder een stompe hoek, waardoor een interessante straathoek is ontstaan. De hoogbouw klimt op de hoek als het ware over de laagbouw heen en een sculpturaal accent op het dak, waarin de installaties zijn weggewerkt, benadrukt daarbij de aard van het hoekgebouw.

Het gebouw is beschikbaar voor deelverhuur. De transparante en uitnodigende gevel op de begane grond aan de straatzijde is met glazen puien en afzonderlijke toegangsdeuren bij uitstek geschikt voor representatieve doeleinden. Op de verdiepingen daarboven kunnen aanvullende of andere kantoorfuncties een plek vinden. Hier zijn de gevels bekleed met een grijs aluminium kleurige sandwichplaat, die door de detaillering lijkt op een zinken gevel, maar met een strakker resultaat.

De hoofdentree en nevenentree zijn gelegen aan het binnenhof  aan de stationszijde, waar ook ruimte is voor parkeren. Tevens is er onder het gebouw een parkeerkelder gerealiseerd. De plint van het lagere gedeelte aan het binnenhof is van baksteen en de gevels van de verdiepingen daarboven tonen weer een 'zinken' gezicht. Deze materialisering loopt door in de hoogbouw, op de plekken waar de hoogbouw en laagbouw in elkaar schuiven. Aan deze stationszijde is dat precies in het centrale gedeelte van de hoogbouw. De daar gesitueerde hoofdentree is daarmee, ingekaderd door de baksteen die het daarna weer overneemt, duidelijk herkenbaar.

Zo staat hier een kantoorgebouw met een bijzondere allure aan alle zijden, voor bedrijven die zoeken naar een representatieve werkplek op een uitgelezen locatie.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart