Vorige
Rabobank, Noord-Scharwoude
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Rabobank, Noord-Scharwoude
Volgende

1041

Verbouwing

Opdrachtgever
Brolan B.V.

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
De Geus Bouw

Fotograaf
Sjoerd Laan

BVO
1.249m2

Start ontwerp
Juli 2012

Start bouw
Augustus 2013

Oplevering
December 2013

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

1041

Verbouwing

Opdrachtgever
Brolan B.V.

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
De Geus Bouw

Fotograaf
Sjoerd Laan

BVO
1.249m2

Start ontwerp
Juli 2012

Start bouw
Augustus 2013

Oplevering
December 2013

Rabobank, Noord-Scharwoude

Als gevolg van de fusie van verschillende Rabobank kantoren in 2007 en de opening van een nieuw hoofdkantoor in Alkmaar in 2012, was in het pand aan de Voorburggracht 285 ruimte vrijgekomen. In samenspraak met De Geus Bouw heeft Breddels Architecten een ontwerp gemaakt voor het vernieuwde pand van de Rabobank in Noord-Scharwoude.

Het pand bestaat uit twee bouwlagen en is intern opgedeeld in verschillende spreekkamers, kantoorruimten en ondersteunende ruimten. De begane grond is nu opgedeeld in twee delen. Eén deel wordt gebruikt door de Rabobank met een hoofdentree aan de Voorburggracht. In het andere deel is nu een verloskundigenpraktijk gevestigd met een eigen entree aan de zijkant, grenzend aan het parkeerterrein.

Het interieur van de Rabobank is met redelijk eenvoudige ingrepen compleet veranderd. Er is een nieuwe scheidingswand geplaatst waardoor de beschikbare ruimte voor de Rabobank gehalveerd is. Een aantal spreekkamers aan de gevelzijde zijn vervallen, waardoor de ontvangstruimte ruimer geworden is en meer daglicht krijgt. De ontvangstruimte is nu helder en open van vorm wat uitnodigd tot een gesprek. Tegenover de entree is een nieuwe transparante driehoekige spreekkamer gerealiseerd met een Langedijker koolveld als behang. Dit geeft de ruimte een eigen identiteit met een kenmerk van de Gemeente Langedijk. Er is gekozen voor natuurlijke materialen met aardetinten die de ruimte een huiselijke sfeer meegeven in een chique jasje. De spreekkamers zijn voorzien van namen van de natuurelementen lucht, aarde, water en vuur, die mooi aansluiten bij het interieur. Alle nieuwe meubels zijn door Breddels Architecten ontworpen. Het koffiemeubel zorgt voor een mooie interactieve wachtruimte als afscheiding tussen de pinautomaten en de rest van het kantoor. Het totale kantoor is nu een licht, fris en laagdrempelig servicepunt van de Rabobank geworden. Dicht bij de mensen en een prettige ruimte om binnen te werken.

Ook de buitenzijde van het hele gebouw heeft een facelift gekregen. Op de begane grond zijn er -ter hoogte van de Rabobank- verticale houten geveldelen van Western Red Cedar aangebracht. Deze delen zijn ook doorgezet in de entreehal van de Rabobank. Op de verdieping is het gehele dak aangepakt. De oude roodbruine leien zijn vervangen door antracietkleurige EcoSlates, leien gemaakt van gerecycled plastic en een natuurlijk vulmiddel.

Op de verdieping zullen in de nabije toekomst een zestal appartementen/studio's gerealiseerd worden. Deze zullen op de begane grond ontsloten worden door de reeds aanwezige centrale entree aan de achterzijde van het pand welke is voorzien van een lift en trapopgang. Aan de zijkant aangrenzend aan de straat De Nederlanden komt een nieuwe vlucht(wentel)trap.

Kortom; het complete pand is in een nieuw chique jasje gestoken en gaat nu een nieuwe levensfase in.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart