Vorige
Racktime, Alkmaar
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Racktime, Alkmaar
Volgende

0862

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Pekom Bergen BV

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Tervoort Egmond

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
1.764m2

Start ontwerp
Januari 2009

Start bouw
September 2009

Oplevering
April 2010

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0862

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Pekom Bergen BV

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Tervoort Egmond

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
1.764m2

Start ontwerp
Januari 2009

Start bouw
September 2009

Oplevering
April 2010

Racktime, Alkmaar

Racktime is een sales-en marketingbedrijf dat zich inzet voor diverse grote merken en vanuit standplaats Alkmaar de hele Benelux kan veroveren. Het gaat dan niet alleen om goederen en logistieke activiteiten, maar ook om de daarbij behorende diensten als trainingen, demonstraties, promotie en verkoop.

Breddels Architecten heeft een nieuw bedrijfspand ontworpen voor een verdubbeling van de capaciteit en het centraliseren van activiteiten van Racktime. Dit is gerealiseerd door het combineren van een goederenontvangstcentrum, opslagruimten, een distributiecentrum, een showroom en kantoor- en trainingsruimten onder één dak.

Het nieuwe gebouw heeft vorm gekregen op een trapeziumvormig kavel aan de westelijke rand van bedrijventerrein Boekelermeer, grenzend aan een beschermd weidelandschap.

Bovenop de acht meter hoge goederenhal zijn in een L-vorm de kantoren en instructieruimten geplaatst, waardoor het uitzicht optimaal wordt benut. Op het resterende dakoppervlak is een op de zon georiënteerde daktuin aangelegd, van maar liefst 1.000 m². Wie in deze daktuin staat, kan tot aan de duinen kijken over het uitgestrekte weidelandschap. Een royale dakrand op de zuid- en westzijde biedt de kantoren bescherming tegen de zon.

De kantoren zijn bereikbaar via een lift of wenteltrap in de twaalf meter hoge, glazen hoofdentree op de hoek van het gebouw. Aan de buitenkant geven de plint van vulkaangrijze keramische elementen en een elegante zinken opbouw het geheel een representatieve en eigentijdse uitstraling. Daarnaast zijn ingenieuze oplossingen gevonden voor de warmte en koeling van het gebouw, in het combineren van bodemwater (als basiswarmte en koeling) met restwarmte van de huisvuilcentrale (voor extra warmte).

Efficiënt grondgebruik, duurzaamheid, uitstraling en uitzicht manifesteren zich zo samen in een bijzonder bedrijfspand, dat Racktime alle ruimte biedt voor groei.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart