Vorige
Aalsmeerse Plantenhal, Heiloo
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Aalsmeerse Plantenhal, Heiloo
Volgende

0937

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Aalsmeerse Bloemenhal B.V.

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
Nobutect Tuincentra Projekten B.V.

Constructeur
Bouwkundig Adviesburo Schagen

Fotograaf
Sjoerd Laan

BVO
800m2

Start ontwerp
Juni 2010

Start bouw
Oktober 2012

Oplevering
Februari 2013

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0937

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Aalsmeerse Bloemenhal B.V.

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
Nobutect Tuincentra Projekten B.V.

Constructeur
Bouwkundig Adviesburo Schagen

Fotograaf
Sjoerd Laan

BVO
800m2

Start ontwerp
Juni 2010

Start bouw
Oktober 2012

Oplevering
Februari 2013

Aalsmeerse Plantenhal, Heiloo

De vroegere Aalsmeerse Bloemenhal tussen de huizen aan de Zevenhuizerlaan in Heiloo groeide uit z’n jasje en  werd te klein om alles te kunnen huisvesten. De eigenaar vond na lang zoeken een geschikt perceel op bedrijventerrein de Oude Werf, eveneens in Heiloo.

Breddels Architecten werd gevraagd om een ontwerp te maken voor de nieuwe Aalsmeerse Plantenhal. Een nieuwe naam die beter bij de winkel past, omdat zij veel planten verkopen en maar zelden snijbloemen.

Het gebouw wordt vooral gekenmerkt door zijn aparte vorm met veel glas, voor een optimale ‘buitenbeleving’, en een decoratieve gevelbekleding van Douglas houten balken. Het gebouw heeft een specifieke uitstraling doordat aan beide zijden wordt geëindigd met een hoge zijgevel en heeft een bebouwd oppervlakte van 800 m² en een buitenverkoopruimte van 200 m².

Vanwege de toepassing van hoogwaardige isolerende materialen voldoet het gebouw aan de geldende EPC normen. In het gebouw is een verdiepingsvloer opgenomen ten behoeve van de kantoorruimte, de kantine voor het personeel en de technische- en sanitaire ruimten. Tevens is er in het magazijn een verdieping aangebracht voor extra bergruimte. De buitenverkoop afdeling wordt door middel van grote naast elkaar geplaatste overheaddeuren volledig betrokken bij de koude afdeling.

Om ’s winters de warmte binnen en ’s zomers buiten te houden, is het dak ter plaatse van de polycarbonaat platen voorzien van een automatisch bedienbaar decoratief energiedoek, terwijl de rest van het dak is bekleed met sandwich dakpanelen. Daarnaast is de winkel voorzien van daglicht gestuurde verlichting die alleen aangaat als de intensiteit van het daglicht onvoldoende is.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart