Vorige
Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, Warmenhuizen
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, Warmenhuizen
Volgende

1086

Nieuwbouw

Opdrachtgever
G.S. van Duin B.V

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
K. Dekker B.V.

Constructeur
A. Harder B.V.

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
3.380m2

Start ontwerp
November 2013

Start bouw
Juni 2015

Oplevering
April 2016

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

1086

Nieuwbouw

Opdrachtgever
G.S. van Duin B.V

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
K. Dekker B.V.

Constructeur
A. Harder B.V.

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
3.380m2

Start ontwerp
November 2013

Start bouw
Juni 2015

Oplevering
April 2016

Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, Warmenhuizen

Breddels Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor het herinrichten van het centrum van Warmenhuizen.

De oude Theresiaschool is in juli 2014 verhuisd naar de nieuwe brede school De Hoge Ven in Warmenhuizen, eveneens een ontwerp van Breddels Architecten.

Het karakteristieke deel van de voormalige Theresiaschool aan het Theresiaplein is deels herbouwd en biedt ruimte aan een nieuwe Etos winkel. Het overige gedeelte van de oude school is gesloopt. Op deze vrijgekomen plek is vervolgens een nieuwe Albert Heijn met een kleine Gall & Gall en vier bovenwoningen gebouwd.

De nieuwe winkels Albert Heijn, Gall & Gall en Etos zijn onder één dak gevestigd en hebben één gezamenlijke entree aan het Theresiaplein. Er ontstaat als het ware een aaneengesloten gevel. De Albert Heijn heeft een oppervlakte van 1.500 m². De oppervlakte van Etos bedraagt 250 m² en Gall & Gall is ruim 100 m² groot. De bevoorrading gebeurt middels een verdiept laaddock aan de oostzijde naast het grote parkeerterrein. Boven de winkels zijn vier huur appartementen gerealiseerd.

De gehele nieuwbouw telt bijna 300 schroefpalen met een lengte van 26 meter. Het voorste deel van de voormalige Theresiaschool aan de Dorpsstraat werd niet gesloopt en is gerenoveerd tot twee kledingzaken; kinderkledingwinkel Kleine Doerak aan de noordzijde en Lokaal Modecafé aan de zijkant.

Het parkeerterrein is volledig heringericht, zodat er een overzichtelijk parkeerterrein ontstaan is met een wandel- en fietsverbinding naar de Dorpsstraat.

Op de plek van de vroegere Albert Heijn met aangrenzende woning zijn extra parkeerplaatsen gerealiseerd aan de voorzijde van de nieuwe winkel. Het gedeelte aan de Dorpsstraat zal in de toekomst onderdak gaan bieden aan andere winkels.

Aannemingsbedrijf K. Dekker B.V. was verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe dorpshart van Warmenhuizen. Adviesbureau A. Harder B.V. uit Broek op Langedijk heeft het ontwerp van Breddels Architecten constructief uitgewerkt.

De door ons ontworpen Albert Heijn in het centrumplan van Warmenhuizen werd in 2016 als ‘Mooiste supermarkt van Nederland’ bekroond.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart