Vorige
Intratuin Nuenen
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Intratuin Nuenen
Volgende

0425

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Intratuin Nuenen / Refelingsewal Nuenen BV

Ontwerp
Fred de Rijcke

BVO
7.600m2

Start ontwerp
2001/2002

Start bouw
September 2009

Oplevering
11 Maart 2010 opening

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0425

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Intratuin Nuenen / Refelingsewal Nuenen BV

Ontwerp
Fred de Rijcke

BVO
7.600m2

Start ontwerp
2001/2002

Start bouw
September 2009

Oplevering
11 Maart 2010 opening

Intratuin Nuenen

Op de plek waar ooit de meeuwen boven de vuilstort van Nuenen zweefden,
is nu een Intratuin verrezen. De bergen afval zijn getransformeerd tot een verhoogd groen landschap, waarin de nieuwe Intratuin majestueus troont. Een unieke en een duurzame locatie ten top voor een ‘groen’ bedrijf als Intratuin.

Als een waar landmark verrijst een hoog middenschip met een gebogen dak, geflankeerd door lange, ‘glazen’ kassen. Binnen de aanzienlijke omvang van het centrale deel zijn de entreedeuren bescheiden van hoogte gehouden, met aandacht voor de menselijke maat. Daarachter schuilt een grote vide, ruim en open van opzet. Zo’n 6000 m² winkeloppervlakte is verdeeld over een koude kas en een warme kas. De houten afwerking van de binnenwanden en de klimplanten die langs de pilaren naar boven kronkelen geven het geheel een natuurlijke uitstraling.

Na de koude kas bevindt zich het Intratuincafé en een ruim opgezet logistiek knooppunt, met brede trappen en een lift naar de verdieping. Die biedt met een oppervlakte van zo’n 1500 m² alle ruimte aan de tuinmeubelen.
Zo wordt een bezoek aan de Intratuin in Nuenen aangenaam winkelen voor en in het groen.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart