Vorige
Pauw recreatie, Heerhugowaard
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Pauw recreatie, Heerhugowaard
Volgende

0940

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Pauw Recreatie

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
12.101m2

Start ontwerp
Juli 2010

Start bouw
24 januari 2011

Oplevering
14 oktober 2011

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0940

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Pauw Recreatie

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
12.101m2

Start ontwerp
Juli 2010

Start bouw
24 januari 2011

Oplevering
14 oktober 2011

Pauw recreatie, Heerhugowaard

Pauw recreatie is in Noord-Holland de specialist voor caravans en kamperen. In juli 2010 brandde de huisvesting van het bedrijf aan de Pascalstraat in Heerhugowaard volledig uit. Breddels Architecten werkte nauw samen met Pauw recreatie aan een nieuwe toekomst voor het bedrijf, met het ontwerp voor een prachtig nieuw bedrijfspand op dezelfde locatie als resultaat.

Het bijna honderd meter lange gebouw biedt met twee verdiepingen genoeg ruimte aan de showrooms, werkplaats, opslag en shops, die zijn ingebed in een gastvrije omgeving met een heldere logistiek. Aan de kant van de Pascal-en Nobelstraat bevinden zich het winkelgedeelte en de parkeergelegenheid voor de bezoekers. Het servicecenter en de distributie zijn aan de Edisonstraat geplaatst. Zo blijven de verschillende verkeersstromen optimaal van elkaar gescheiden.

De publieksentree is aan de Pascalstraat gelegen. Door een dubbelhoge serre is er al van buiten zichtbaar wat er binnen gebeurt, de trappen achter het glas zorgen voor een levendig beeld. Op de begane grond zijn een grote showroom, de kampeershop, magazijn en werkplaats te vinden. Op de eerste verdieping is, naast showrooms voor tenten en caravans en magazijn, een outdoor-wintersportshop ondergebracht. Deze is al vanaf buiten zichtbaar, als een met donker baksteen bekleed deel, dat schuin uit de rest van het volume steekt. De tweede verdieping biedt ruimte aan de 'tentenzolder' en de bedrijfskantoren, voorzien van een daktuin.

In het ontwerp is optimaal rekening gehouden met de oriëntatie op de zon. De op het zuiden gelegen gevel aan de Nobelstraat is grotendeels gesloten, slechts onderbroken door drie twaalf meter brede etalages. De uitkragende dakdelen daarboven fungeren als zonneklep. In de lengte wordt het gebouw doorsneden door een vijftien meter hoge corridor. Van daaruit zijn alle afdelingen bereikbaar en zichtbaar, en worden zij voorzien van daglicht. De lichtschacht is georiënteerd op het noorden, waarmee overmatige opwarming in de zomer wordt voorkomen.

Verder zal de nieuwbouw zoveel mogelijk worden voorzien van duurzame installaties, zoals verwarming en koeling middels een Warmte Koude Opslag (WKO) en zonnecollectoren. Door het toepassen van een betonskelet, een uitgebreide sprinklerinstallatie en een tien meter hoge betonnen muur naast het nabijgelegen buurpand, is een optimale brandveiligheid gegarandeerd.

Het gebouw wordt omhuld door stoere materialen: glas, beton, staal, baksteen en golfplaat. Binnen gaat er een recreatieve wereld voor iedereen open. Midden tussen de shops en showrooms is een ‘koffieplateau’ gehangen, waar de bezoeker na alle indrukken even rustig kan verpozen. Je zou in dit kampeerparadijs bijna al binnen je tentje op willen slaan.

 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart