Vorige
Plaza Graafstaete, Duiven
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Plaza Graafstaete, Duiven
Volgende

0304

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Tuincentrum Duiven

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels, Sjoerd Laan

BVO
50.200m2

Start ontwerp
2003

Start bouw
2005

Oplevering
28 februari 2006 opening

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0304

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Tuincentrum Duiven

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels, Sjoerd Laan

BVO
50.200m2

Start ontwerp
2003

Start bouw
2005

Oplevering
28 februari 2006 opening

Plaza Graafstaete, Duiven

Sinds maart 2006 bevindt zich enkele honderden meters westelijk van de A12-afslag Duiven een 38.500 m² grote 'shopping mall', met diverse winkels voor huis- en tuinbenodigdheden onder één dak. De locatie ligt in een bovenregionaal gebied met een detailhandelsfunctie, waarin onder meer een IKEA, Praxis, Leen Bakker, Makro, Kwantum en Piet Klerkx gevestigd zijn.

Initiatiefnemer van dit project was Intratuin Duiven, die sinds 1984 aan de Rijksweg gevestigd was en in samenwerking met Gemeente Duiven ten behoeve van geplande woningbouw moest uitwijken naar een andere locatie.

Wie nu vanaf de A12 aan komt rijden ziet op de rotonde richting Duiven en Westervoort een grote, zwarte kubus die opengewerkt is met glas en zo alvast een blik in de Intratuin gunt.

Eenmaal op het terrein gearriveerd biedt een gezamenlijke transparante passage toegang tot de Intratuin, de bouwmarkt, het keukencentrum en de woonoutlet. De passage is met een horecakiosk, bloemenshop, zitjes, olijfbomen en diverse shows al een belevenis op zich en deelt het complex op in het meer kasachtige karakter van de Intratuin en de utilitaire volumes van de overige winkels.

In 2017 is Intratuin Duiven uitgebreid met ca. 11.700m² koude kas en magazijn. In 2018 is de nieuwe horecagelegenheid De Proeftuin gerealiseerd. Deze beslaat ca. 500 m² keukens en uitgifte en ca. 1.000 m² terrassen op de begane grond en ca. 700 m² terrassen op de verdieping. Voor de kinderen is er de Klimtuin; een geweldige speel-, klim-, glij en klauterplek in de buitenlucht. Daarnaast is er een ruime binnenspeeltuin met een decor van een oude fabriekshal, waar naar hartenlust geklauterd kan worden.

De gevel bestaat uit een goudbruine stalen gevelbeplating met daaronder een twee meter hoge plint van duurzame ClickBrick-stenen (droogstapelsysteem). Een natuurlijk materiaal dat aansluit bij de groene weelde die binnen in het gebouw te vinden is.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart