Vorige
Bungalow Beatrixlaan, Alkmaar
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Bungalow Beatrixlaan, Alkmaar
Volgende

0801

Uitbreiding

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
De Geus Bouw

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
492m2

Start ontwerp
Januari 2014

Start bouw
Januari 2015

Oplevering
Juni 2015

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0801

Uitbreiding

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
De Geus Bouw

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
492m2

Start ontwerp
Januari 2014

Start bouw
Januari 2015

Oplevering
Juni 2015

Bungalow Beatrixlaan, Alkmaar

Op één van de mooiste locaties in Alkmaar heeft Breddels Architecten een bestaande bungalow verbouwd en uitgebreid naar de wensen van de bewoners.

Doordat de kinderen groter werden ontstond er behoefte aan meer ruimte en een eigen slaapkamer voor de kinderen. Na een lange studie is gekozen om de bestaande woning uit te breiden en te voorzien van een verdieping.

Aangezien de bestaande woning niet geschikt was om het gewicht van een verdieping te dragen is er voor gekozen om de nieuwe verdieping als een soort tafelconstructie over de bestaande woning heen te bouwen. Deze constructie is zichtbaar mee ontworpen en verrijst als het ware uit het water van de eveneens mee ontworpen waterpartij.

Bij binnenkomst in de woning valt meteen de doorkijk naar de Japanse tuin op door de volledig glazen pui. Door het verhogen van het waterpeil zijn de vissen van binnenuit zichtbaar. De waterpomp en installaties zijn weggewerkt in het in het oog springend Japans huisje.

Eén van de wensen van de bewoners was om met materialen te werken die mooi verouderen. De twee nieuwe bouwvolumes op de verdieping zijn voorzien van een houten en een koperen gevelbekleding. Door deze op een plint van natuursteen te zetten is een rijk en gevarieerd gevelbeeld ontstaan.

De fraai aangelegde tuin met een uit natuursteen opgetrokken tuinmuur en carport maken het geheel af.

Aan de kopzijde van de verdieping bevindt zich een riante slaapkamer met eigen badkamer en balkon. Aan de andere kant liggen de overige twee slaapkamers met een gedeelde badkamer.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart