Vorige
Ruysdaelstaete, Heerhugowaard
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Ruysdaelstaete, Heerhugowaard
Volgende

0549

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Gemeente Heerhugowaard /
Kamp Bouwbedrijf B.V.

Ontwerp
Cindy Vissering, Paul Breddels

Aannemer
Kamp Bouwbedrijf B.V.

Fotograaf
Sjoerd Laan

BVO
3.021m2

Start ontwerp
2003/2006

Start bouw
Maart 2009

Oplevering
Juli 2010

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0549

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Gemeente Heerhugowaard /
Kamp Bouwbedrijf B.V.

Ontwerp
Cindy Vissering, Paul Breddels

Aannemer
Kamp Bouwbedrijf B.V.

Fotograaf
Sjoerd Laan

BVO
3.021m2

Start ontwerp
2003/2006

Start bouw
Maart 2009

Oplevering
Juli 2010

Ruysdaelstaete, Heerhugowaard

De Ruysdaelstraat in Heerhugowaard ligt in een jaren zeventig wijk met geschakelde eengezinswoningen. Hier is een nieuw appartementencomplex gerealiseerd met tweeëntwintig woningen. De locatie grenst aan drie straatzijden en aan één kant aan openbaar groen, met een speelplaats voor de buurt.

Door het appartementencomplex gesloten te houden aan de straatzijden en te openen vanaf het binnengebied op het openbaar groen wordt de locatie optimaal benut. De woningen op de begane grond hebben een toegang aan de straatzijde, de woningen op de verdieping worden met een galerij in het binnengebied van het complex ontsloten. Een vormgeving met twee bouwlagen en een kap, oplopend tot vier woonlagen, laat het geheel naadloos aansluiten bij de bestaande bebouwing.

De grootste appartementen zijn gerealiseerd aan de Ruysdaelstraat, met balkons op het zuiden. Een enkel penthouse is op de vierde woonlaag in de kap verwerkt, op de plek waar de privacy het grootst is.

Het grote complex heeft een menselijke maat gekregen door het verticaal in te delen, met een afleesbare maat van de individuele appartementen. Die verticaliteit wordt geaccentueerd door de erkers, die vanaf de entree tot in de dakkapel doorlopen. De leuning van de Franse balkons in de erkers loopt door in de doorvalbeveiliging van de ramen. Zo ontstaat er een subtiele, onderbroken, horizontale lijn over de gevel, om het strenge verticale te doorbreken.

Het geheel is uitgevoerd met duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen, die mooi verouderen. Baksteen vormt de basis, met houten gevels bij de balkons aan het binnengebied, die het bakstenen volume doorbreken.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart