Vorige
Woonhuis Boulevard, Egmond aan Zee
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Woonhuis Boulevard, Egmond aan Zee
Volgende

0990

Uitbreiding, Verbouwing

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
334m2

Start ontwerp
Juni 2011

Start bouw
Februari 2012

Oplevering
September 2012

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0990

Uitbreiding, Verbouwing

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
334m2

Start ontwerp
Juni 2011

Start bouw
Februari 2012

Oplevering
September 2012

Woonhuis Boulevard, Egmond aan Zee

Vanuit je bed de zon in de zee zien zakken? Dat kan in dit unieke woonhuis aan de Noord-Hollandse kust. Een bestaande bungalow uit de jaren zestig werd getransformeerd tot eigentijdse villa voor een gezin met vier kinderen.

De bestaande bungalow werd voorzien van een kap, en daarmee werd het woonoppervlak verdubbeld. De kap mocht tien meter hoog worden, en de goot maximaal vier. Dit voorschrift resulteerde in een bijzondere, gebogen dakvorm. De begane grond is geheel verbouwd en biedt nu plek aan vier slaapkamers, een badkamer, royale entree en een werk/logeerkamer aan de voorzijde van het huis welke afgeschermd wordt van de drukke autoboulevard door een duinheuveltje.

De gevel is wit gepleisterd en vormt in combinatie met de donkere dakpannen een stralend geheel. De berging in de tuin en het muurtje daaromheen zijn in stijl mee ontworpen met het huis.

De woonkamer en eetkeuken bevinden zich op de eerste verdieping. Deze leefruimte mondt uit in twee terrassen. Eén met uitzicht op zee, en de ander kijkt uit op de duinen. Door de gebogen vorm van het dak is boven de leefruimte nog plaats voor een tweede verdieping met de masterbedroom en een boudoir. Om het balkon te voorzien van bescherming tegen zon en wind is de kap iets doorgetrokken naar buiten. Zo zitten de bewoners zowel binnen als buiten heerlijk beschut in hun eigen paradijs aan de kust van Egmond aan Zee.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart