Vorige
Woonhuis Dorpsstraat, Winkel
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Woonhuis Dorpsstraat, Winkel
Volgende

0924

Uitbreiding

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
282m2

Start ontwerp
April 2010

Start bouw
Begin 2012

Oplevering
December 2012

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0924

Uitbreiding

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
282m2

Start ontwerp
April 2010

Start bouw
Begin 2012

Oplevering
December 2012

Woonhuis Dorpsstraat, Winkel

Een monumentaal en authentiek woonhuis uit 1924 in de stijl van de Amsterdamse school, is door Breddels Architecten zeer zorgvuldig uitgebreid. De verbouwing leverde niet alleen meer ruimte, maar ook een architectonisch geheel op.

De huidige bewoners hadden behoefte aan meer ruimte voor hun opgroeiende kinderen. Een opbouw op de eerdere uitbreiding van de losstaande schuur bleek in meerdere opzichten een uitgelezen kans. De functionele, platte aanbouw, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond, is in 1998 voor de toenmalige mindervalide bewoner gerealiseerd. Op deze aanbouw heeft architect Paul Breddels een nieuwe kap ontworpen met rode pannen en kleine dakkapellen, in de stijl van de bestaande woning.

Hierin zijn drie nieuwe slaapkamers, een badkamer en wasruimte gecreëerd. De bestaande slaapverdieping is uitgebroken tot één grote masterbedroom. Ook op de begane grond kon de indeling worden verbeterd. De voormalige badkamer en hobbykamer in de aanbouw hebben plaats gemaakt voor een royale woonkeuken. Een nieuwe bijkeuken is in het verlengde van de garage gerealiseerd en in de woonkamer is ruimte ontstaan voor een aparte speelhoek.

Een fraai verbindingsstuk van antracietkleurige houten delen met een vrolijk ruitvormig raampje aan de voorzijde, koppelt bestaand en nieuw. Zo wordt het onderscheid tussen hoofd- en bijgebouw meteen duidelijk gemaakt. De nieuwe woonkeuken en het portaal aan de achterzijde zijn buitenom met antracietkleurige houten planken bekleed.

Zo is er een nieuw evenwicht tussen de verschillende bouwdelen gevonden en overal harmonie in architectonische expressie gecreëerd.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart