Vorige
Woonhuis Spanbroekerweg, Spanbroek
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Woonhuis Spanbroekerweg, Spanbroek
Volgende

0825

Uitbreiding

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
De Geus Bouw

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
381m2

Start ontwerp
Maart 2008

Start bouw
Eind 2009

Oplevering
2010/2011

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

0825

Uitbreiding

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
De Geus Bouw

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
381m2

Start ontwerp
Maart 2008

Start bouw
Eind 2009

Oplevering
2010/2011

Woonhuis Spanbroekerweg, Spanbroek

Breddels Architecten mocht voor een familie in Spanbroek een grote uitbreiding van hun bestaande woning ontwerpen.

Bovenop de bestaande platte aanbouw (met bijkeuken, garage en werkruimte) rechtsachter het woonhuis, is een nieuwe verdieping gerealiseerd. Bekleed met een donkere baksteen is deze goed te onderscheiden van het bestaande voorhuis met zijn rode bakstenen. Het bestaande voorhuis is aan de achterzijde met 6 meter verlengd in dezelfde materialisering als de rest van het huis. Het rode pannendak is vervangen door een nieuw atracietkleurig pannendak, dat in kleur mooi aansluit bij de strak vormgegeven mansardekap die de uitbouw bekroond. Het geheel wordt omzoomd door een riante witte veranda, die een prachtig contrast vormt met de donkere gevel.

Zo is de uitbouw ingenieus aan het bestaande voorhuis geschakeld en uitgevoerd in contrasterende materialen.

De uitbouw is voorzien van een warmtepomp, zonneboiler en vensterbankverwarming. Zo is een duurzame uitbreiding voor de toekomst ontstaan. De woonkamer van het bestaande huis is vergroot, door een uitbreiding van 6 meter aan de achterzijde en door keuken te verplaatsen naar de plek van de voormalige bijkeuken/werkruimte. In de voormalige platte aanbouw is een nieuwe riante woonkeuken geplaatst, een tweede entree met toilet en trapopgang naar de verdieping. Daarnaast is er nog volop plaats voor werk en opslag. Op de verdieping zijn vier slaapkamers en twee badkamers gerealiseerd. De masterbedroom grenst aan een royaal terras, met een weids uitzicht over het West-Friese landschap.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart