Breddels Architecten
PAUL BREDDELS

Paul Breddels

Paul Breddels (Rotterdam, 1956) volgde na de HTS in Haarlem de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en behaalde in 1997 het architectenexamen bij het SBA in Den Haag. Na gewerkt te hebben voor een plaatselijke aannemer, vervolgens bij Twynstra Gudde (projectmanagement) en aansluitend bij Architektenburo Sander Douma, richtte hij in 1989 zijn eigen bureau op.

Begonnen als eenmanszaak vanaf de keukentafel is Breddels Architecten inmiddels uitgegroeid tot een ervaren bureau met 20 medewerkers.

Een bureau dat onder leiding van Paul Breddels en Fred de Rijcke, die in 2008 toetrad als partner, vanuit het eigen ontworpen kantoorpand Het Rif in Heerhugowaard aan een breed scala van projecten werkt.

Inmiddels zijn er meer dan 1.300 projecten gerealiseerd. Van kleinschalig tot omvangrijk, van renovatie tot nieuwbouw. Waaronder in de afgelopen jaren onder meer diverse scholen, woningen en sportaccommodaties, maar ook grootschalige projecten als bedrijfspanden en winkelcentra.

De ontwerpen van Paul Breddels kenmerken zich door het gebruik van eerlijke en natuurlijke materialen en oog voor detail en afwerking. In al zijn ontwerpen staan de menselijke maat en flexibiliteit voorop en vormt de manier waarop natuur en gebouw elkaar kunnen versterken een grote inspiratiebron.

E-mail:  paulbreddels@breddels.nl