Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Riante woning in landelijk gebied
Breddels Architecten
Riante woning in landelijk gebied

Riante woning in landelijk gebied

24 MEI 2019

In het landelijk gebied van Noord-Holland herrijst een riante woning op de plaats waar vroeger een boerderij stond. Om in de stijl te blijven is er gekozen voor een woning in de vorm van een schuur. Dit past goed in de omgeving en bij de naastgelegen boerderij.

De eenvoudige vorm en de natuurlijke materialen en kleuren geven de woning een levendige uitstraling. De houten delen op de gevel hebben diverse breedtes en het metselwerk is in wisselende lagenmaten uitgevoerd. Het geheel wordt versterkt door de strakke zwarte aluminium kozijnen.

Binnen zijn eveneens natuurlijke materialen gebruikt, beton vloeren en houten plafonds. Hierdoor ontstaat er een strak, maar toch gezellig interieur door de levendige kleuren.

Aan de achterzijde van de woning zijn zowel beneden als boven twee grote schuifpuien aangebracht die een mooi uitzicht bieden over de uitgestrekte landerijen.

De woning is volledig gasloos en voorzien van een grondwarmtepomp en zonnepanelen. Hierdoor is de woning zo goed als zelfvoorzienend in het energieverbruik.