Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Ware hotspot geopend in Warmenhuizen
Breddels Architecten
Ware hotspot geopend in Warmenhuizen

Ware hotspot geopend in Warmenhuizen

07 MRT 2023

Waar jarenlang restaurant De Moriaan gevestigd was, is nu het gloednieuwe restaurant GLOBE Urban Cuisine geopend als een hippe hotspot waar veel inwoners van Warmenhuizen voor hebben samengewerkt.

Toen de exploitatie van de eeuwenoude herberg (1597) in het centrum van Warmenhuizen in de coronacrisis ten onder ging, staken 15 plaatselijke ondernemers, onder de naam 'Vrienden van de Moriaan', de koppen bij elkaar om de horeca in het dorp te behouden. De Moriaan was één van de oudste nog functionerende horecabedrijven in Nederland.

Breddels Architecten werd benaderd om een plan te maken voor zowel de historische herberg alsook het aangebouwde pand (voormalige Brasserie Radboud). Met als doel beide panden zowel gezamenlijk als separaat te kunnen laten functioneren. Een uitdaging was om de veelheid aan historische hoogteverschillen tot een mooie, goed werkende en veilige oplossing te brengen.

Voor het ontwerp van de uitbreiding hebben we het contrast met het monument gezocht door middel van een oranjerie-achtige glazen dak en voorgevel. Het interieur van beide ruimtes is in goed overleg ingericht door Deb.Styles, specialist op het gebied van horecazaken.
Ook het 90 cm hoger gelegen terras hebben we kunnen uitbreiden ten gunste van meer middagzon en een betere stedenbouwkundige inpassing aan de Dorpsstraat. Samen met een ambitieuze restaurateur en vele locale ondernemers is het monument behouden en is Warmenhuizen een fraai toprestaurant rijker.

Wij wensen het team van Globe Streetfood heel veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging. En zijn dankbaar en trots dat wij deel hebben mogen uitmaken van dit mooie project.

Lees meer over Globe Streetfood, Warmenhuizen