Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Wonen aan het water
Breddels Architecten
Wonen aan het water

Wonen aan het water

28 FEB 2023

Wonen aan het water met een aanlegsteiger in de achtertuin. Dat kan in deze net opgeleverde eigentijdse woning op de kleinschalige woningbouwlocatie Broekerwerf in Broek op Langedijk. Door de grote glaspartijen is er vanuit vrijwel de gehele woning zicht op de achtertuin en de Ringvaart.

De door Breddels Architecten ontworpen woning aan de Oude Werf is volledig opgetrokken in staalframebouw en heeft een eigentijdse uitstraling. De staalframewoning kenmerkt zich door strak wit pleisterwerk in combinatie met vlakke antraciet grijze dakpannen en een warme natuurstenen voorgevel.

Achter de voordeur bevindt zich een royale entreehal met een vide. Bij binnenkomst in de woonkamer en keuken is het eerste wat opvalt, de lichtval en het uitzicht door de enorme glaspartij die de gehele leefruimte met de tuin en het aangrenzende water verbindt.

De woning is voorzien van een vlakke dakpan in combinatie met zonnepanelen. Ook is er een bron warmtepomp en een WTW-installatie aanwezig. Deze onderdelen zorgen, samen met de goed geïsoleerde staalframe constructie, voor een hoog wooncomfort en lage energielasten. Dit is dus niet alleen gunstig voor de bewoners, maar ook voor de CO2-reductie.

Lees meer over de Woning Oude Werf, Broek op Langedijk