De Hoge Ven, Warmenhuizen
Volgende
Breddels Architecten
De Hoge Ven, Warmenhuizen
Volgende

1026

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Gemeente Harenkarspel

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
4.036m2

Start ontwerp
Maart 2012

Start bouw
Mei 2013

Oplevering
Augustus 2014

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

1026

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Gemeente Harenkarspel

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
4.036m2

Start ontwerp
Maart 2012

Start bouw
Mei 2013

Oplevering
Augustus 2014

De Hoge Ven, Warmenhuizen

Aan de poort van Warmenhuizen is een veilig, vriendelijk en multifunctioneel gebouw verrezen: brede school De Hoge Ven. Een groot gebouw, dat toch perfect aan weet te sluiten bij de fijnmazigheid van het landelijke dorp en de kinderlijke maat.

Basisscholen De Doorbraak en Torenven zijn samen met de GGD, peuteropvang Stapvogel, buitenschoolse opvang Villa Kakelbont, een muziekschool, een speel-o-theek, de EHBO en jongerenwerk Kern8 onder één dak gehuisvest op het voormalige volkstuinencomplex. Kinderdagverblijf Snuffie van Stichting Kinderopvang Harenkarspel (SKH) is gehuisvest in een naastgelegen zelfstandig gebouw.

Het schoolgebouw is vormgegeven als een minidorpje voor 750 kleine bewoners, bestaande uit twee vleugels en een centrale entree. Door de geleding in de gevel lijken het afzonderlijke ‘huisjes’. Een kerktorentje als entree, een theater als speelzalen en er zijn zelfs bleekveldjes in de vorm van sedumdaken. Binnen zijn de klaslokalen rondom leerpleinen geclusterd.

De onderbouw is in de westvleugel ondergebracht, die via een glazen wintertuin gekoppeld is aan de buitenschoolse opvang. De zuidvleugel biedt plek aan de middenbouw, en voor de bovenbouw ga je letterlijk naar boven. Daar zijn ook de GGD, een extra vergaderkamer en twee royale dakterrassen te vinden. Het dorpshart omvat twee speelzalen, een handvaardigheid- en activiteitenlokaal, een bibliotheek en personeelsruimten. Het centrale gedeelte is afsluitbaar en daardoor ook buiten schooltijd te gebruiken. De speellokalen kunnen eenvoudig gekoppeld worden tot één grote theaterruimte, en onder de tribunetrap bevindt zich de speel-o-theek. Aan de kant van de weg is het gebouw twee lagen hoog, en aan de achterzijde één laag. De Hoge Ven met zijn groene daken, luifels en gelegen in het groen biedt veiligheid en geborgenheid voor de kinderen. De groene daken beschermen tegen opwarming van de zon en maken samen met de extra hoge klaslokalen een frisse school klasse B mogelijk. Boven de speellokalen is een groot zonnepanelendak gerealiseerd.

Grote aandacht is er voor de verkeersveiligheid. De diverse parkeervakken zijn buiten schooltijd ook te gebruiken door bezoekers van het nabij gelegen sportpark en het centraal gelegen Kiss&Ride plein is ingericht als atletiekbaan. De gebouwen zijn uitgevoerd in natuurlijke materialen die mooi verouderen en passen bij de omgeving. Red cedar, een warme, gemêleerde baksteen en rode pannendaken. Een warm welkom in Warmenhuizen!

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart