Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
De Pauw, De Rijp
Breddels Architecten
De Pauw, De Rijp

1061

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Gemeente Graft-De Rijp

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Aannemingsmaatschappij Friso bv

Constructeur
Adviesburo WFO

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
3.128m2

Start ontwerp
Mei 2013

Start bouw
Oktober 2014

Oplevering
December 2015

Specificatiesspecificaties
1061 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Gemeente Graft-De Rijp

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Aannemingsmaatschappij Friso bv

Constructeur
Adviesburo WFO

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
3.128m2

Start ontwerp
Mei 2013

Start bouw
Oktober 2014

Oplevering
December 2015

De Pauw, De Rijp

Het Noord-Hollandse dorp De Rijp is sinds kort een duurzame brede school rijker. Niet alleen prachtig om te zien maar ook uitzonderlijk van kwaliteit. Het gebouw heeft het hoogst haalbare energielabel A++++ behaald en is bovendien omgeven door een voor kinderen paradijselijk sport- en speelgebied. In dit geval is de les: 1+1=3.

Het gebouw huisvest ruim 400 kinderen van de basisscholen De Tweemaster (fusieschool Boeijerschool en de J.A. Leeghwaterschool) en De Balein (fusieschool St. Jozef en De Baanbreker), samen met Forte Kinderopvang, Peuterspeelzaal Jonas in de Walvis, Centrum voor Jeugd en Gezin en bibliotheek Kennemerwaard.

Breddels Architecten heeft voor het ontwerp van de nieuwe brede school, de pakhuizen in De Rijp als inspiratiebron gebruikt voor de vorm van het gebouw en het materiaalgebruik. Het nieuwe schoolgebouw past daardoor harmonieus in het dorpse karakter.

Het hoofdgebouw heeft een plint die bestaat uit baksteen met houten delen in een standgroene kleur. De schuine dakvlakken bestaan uit roodoranje dakpannen. De bijgebouwen hebben gedeeltelijk zwarte gerecyclede kunststof geveldelen met een sedum dakbegroeiing. Het grote voordeel van een groen dak naast de esthetische uitstraling is de bescherming tegen UV stralen, hitte en koude. Ook brengt een groen dak een grote besparing op de energiekosten.

Het nieuwe schoolgebouw is gerealiseerd conform Frisse Scholen Klasse B. De volgende duurzame middelen zijn toegepast; een warmtepomp met verticale bodemwisselaars, laagtemperatuur verwarming, CO2 regeling, daglichtregeling en LED verlichting in verkeersruimten, hoogwaardige isolatie, drievoudige beglazing en zonnepanelen.

Er is zo een prettig gebouw gecreëerd met een eigentijdse onderwijsvoorziening waar kinderen van 0 tot 12 jaar zich volop kunnen ontwikkelen.

De brede school ligt pal naast de bestaande voetbalvelden van vereniging S.V. De Rijp. Kinderen komen hier ‘s-ochtends lachend aan en blijven na schooltijd graag lang hangen. Spelen, sport en onderwijs gaan hand-in-hand.

 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart