Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Multifunctionele accommodatie De Weyver, Hoogwoud
Breddels Architecten
Multifunctionele accommodatie De Weyver, Hoogwoud

0831

Nieuwbouw, Verbouwing

Opdrachtgever
Gemeente Opmeer

Ontwerp
Fred de Rijcke

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
Uitbreiding 559m2

Start ontwerp
December 2008

Start bouw
November 2010

Oplevering
18 Juli 2011

Specificatiesspecificaties
0831 Nieuwbouw, Verbouwing

Opdrachtgever
Gemeente Opmeer

Ontwerp
Fred de Rijcke

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
Uitbreiding 559m2

Start ontwerp
December 2008

Start bouw
November 2010

Oplevering
18 Juli 2011

Multifunctionele accommodatie De Weyver, Hoogwoud

Breddels Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de bouw van de Multifunctionele accommodatie De Weyver (MFA) in Hoogwoud. De MFA biedt onderdak aan Jongerencentrum Pardoes, Jeugd- en Jongerenwerk (SJJO), Judovereniging Hikiwake en Gymnastiekvereniging Kracht & Vriendschap.

Al in de verkennende fase zaten de betrokken organisaties, opdrachtgever en architect met elkaar aan tafel en is er gezamenlijk overeenstemming bereikt over het indelingsontwerp en de ruimteverdeling tussen de partijen. In het ontwerp is de nadruk gelegd op het multifunctionele karakter, zodat er in de toekomst zoveel mogelijk andere partijen kunnen aanhaken bij het project.

Tussen de bestaande sporthal en turnhal van sportcentrum De Weyver wordt een nieuw en markant volume gebouwd ten behoeve van de MFA. Het complex krijgt een centrale entree, eigentijds qua vormgeving en prominent aanwezig, en daarmee duidelijk herkenbaar vanaf de A.C. de Graafweg. Voor de materialisering aan de buitenzijde is gekozen voor duurzame materialen met lage onderhoudskosten; een ruw gemetselde gevel in combinatie met een stalen gepotdekselde profielplaat, voorzien van houten kozijnen.

In de turnhal wordt een inbouw gemaakt en de functies worden verdeeld over twee lagen. Op de begane grond zijn de zaal, de kleedruimtes, het sanitair en een royale keukenvoorziening gesitueerd. Daarmee biedt de MFA voorzieningen voor het houden van evenementen, zoals het jaarlijkse Kinderdorp en de Gabberweek. Op de verdieping zijn de ruimten van SJJO te vinden. Behalve vergader-, computer- en ontmoetingsruimten zijn hier ook een reproruimte, technische ruimte en kantoren. Het complex is zodanig ingedeeld dat meerdere gebruikers gelijktijdig gebruik van hun eigen ruimten kunnen maken. Zo krijgt Jongerencentrum Pardoes een zaalruimte waar allerlei uiteenlopende bijeenkomsten, zoals concerten en theatervoorstellingen, kunnen worden georganiseerd. Voor Judovereniging Hikiwake wordt een geheel nieuwe dojo (judozaal) gerealiseerd. De hierbij behorende voorruimte kan tegelijkertijd dienst doen als ontmoetingsruimte voor de diverse partijen. De kleed- en douchefaciliteiten kunnen worden gedeeld met de gebruikers van de turnhal.

Met het ontwerp van de MFA maakt Breddels Architecten een krachtig gebaar en een duurzaam gebouw dat past in de natuurlijke omgeving. Een gebouw dat alle ruimte biedt voor flexibiliteit en multifunctionaliteit, met oog voor de individuele behoeftes van de verschillende gebruikers.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart