Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Orchideeën Hoeve, Luttelgeest
Breddels Architecten
Orchideeën Hoeve, Luttelgeest

0882a

Verbouwing

Opdrachtgever
De Orchideeën Hoeve

Ontwerp
Peter Beerepoot

Constructeur
Harder Constructie- & Adviesbureau

Start ontwerp
April 2020

Specificatiesspecificaties
0882a Verbouwing

Opdrachtgever
De Orchideeën Hoeve

Ontwerp
Peter Beerepoot

Constructeur
Harder Constructie- & Adviesbureau

Start ontwerp
April 2020

Orchideeën Hoeve, Luttelgeest

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest is uitgegroeid tot de grootste tropische trekpleister van Europa en is door de ANWB al meerdere jaren op rij bekroond als het ‘Leukste uitje van Flevoland’. Afgelopen jaren hebben wij deel uit mogen maken van het team dat zich bezighoudt met de complete metamorfose van de horeca, de receptie en de winkel.

De Orchideeën Hoeve beslaat 25.000 m² en bestaat uit de Orchideeëntuin, het Amazone Regenwoud, de Lorituin, de Vlinder Vallei, de 'Zwevende' Bloementuin, het Mangrovebos Speelparadijs, de Citruslaan, het Jungletheater, het Makirijk, de Stokstaartjestuin, een moderne winkel, een sfeervol serrerestaurant en de orchideeënkwekerij. Het familiebedrijf wordt gerund door de broers Thomas en Jeroen Maarssen - de vierde generatie van tuindersfamilie Maarssen.

De gebroeders Maarssen kwamen enkele jaren geleden bij Breddels Architecten met de vraag om de entree, de winkel en de horeca meer te betrekken bij de sfeer van de tuinen. Hun droom was en is om de bezoekers vanaf het moment dat ze binnenstappen mee te nemen in de jungle sferen. Inmiddels zijn er meerdere deelplannen gerealiseerd en ook de komende jaren zal het team van de Orchideeënhoeve zich inzetten om dit wereldse dagje uit nog mooier te maken.

De oude winkel heeft plaatsgemaakt voor een Jungledorp, waar je je waant in een knus vakantiedorpje in de rimboe. Van unieke cadeaus tot leuke souvenirs, en van hippe woondecoratie tot bijzondere kamerplanten. In de straatjes van het gezellige jungledorp vind je volop inspiratie en shop je de leukste hebbedingen voor jezelf of een dierbare!.

De entree en kantoren hebben eveneens een nieuwe plek gekregen en maken nu onderdeel uit van het Jungledorp. De bestaande toiletgroep gaat plaatsmaken voor een nieuwe coffeecorner. Het nieuwe sanitair komt letterlijk in de jungle te staan, toiletten onder een rieten afdakje en urinoirs van versteend hout te midden van groen en planten.

Het oude balkenplafond van het restaurant is verwijderd en je kijkt nu tot in de nok van de deels verhoogde kasconstructies. De hoogte en het licht geven ruimte aan mooie plantvakken met volwaardig groen. Tussen de beplanting zijn vele sfeervolle zitjes gecreëerd  en door het realiseren van verschillende hutjes en straatjes komt de junglesfeer optimaal tot zijn recht.

Boven het compleet vernieuwde buffet is een verdiepingsvloer geplaatst zodat er binnen dezelfde ruimte ook plaats is voor een intiem gezelschap. Door het gebruik van oude en gerecyclede materialen en de grote creativiteit van de gebroeders Maarssen is het restaurant onderdeel van de beleving geworden.

Voor de toekomst staan er nog diverse plannen op de planning. Breddels Architecten zal het team van de Orchideeënhoeve ondersteunen om ook deze plannen te verwezenlijken.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart