Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Strandhotel Zoomers, Castricum
Breddels Architecten
Strandhotel Zoomers, Castricum

0899

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Strand 10

Ontwerp
Paul Breddels,
Peter Beerepoot

Aannemer
G.B.Bouwbedrijf, Sneek

Constructeur
Constructiebureau Tentij BV

BVO
950m2

Start ontwerp
Juni 2010

Start bouw
November 2018

Oplevering
Oktober 2019

Specificatiesspecificaties
0899 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Strand 10

Ontwerp
Paul Breddels,
Peter Beerepoot

Aannemer
G.B.Bouwbedrijf, Sneek

Constructeur
Constructiebureau Tentij BV

BVO
950m2

Start ontwerp
Juni 2010

Start bouw
November 2018

Oplevering
Oktober 2019

Strandhotel Zoomers, Castricum

Op het strandplateau van Castricum heeft Breddels Architecten samen met architect Petra Kramer een nieuwe duurzame overnachtingsaccommodatie ontworpen: Strandhotel Zoomers. Het ontwerp is losjes gebaseerd op het vroegere theehuis van de ouders van de eigenaresse, ook bekend als Duinzicht en later de Jutter. Daarnaast heeft het nieuwe strandhotel ook de 'look and feel' van het nabijgelegen Strandpaviljoen Zoomers meegekregen. Ze vullen elkaar ook aan.

Het nieuwe pand, met een strandwinkel en twaalf slaapaccommodaties, is gebouwd binnen hetzelfde bouwvlak als het voormalige 'Strand 10'. Half november 2018 is 'Strand 10' gesloopt en is meteen gestart met de nieuwbouw. Na een aanloopperiode van maar liefst twaalf jaar werden op 25 januari 2020 de eerste gasten in het Strandhotel verwelkomd. Op de begane grond is een nieuwe strandwinkel gerealiseerd.

Een hotel aan het strand is uniek voor Castricum. Toeristen zat in het kustdorp, maar een verblijfsaccommodatie aan zee, dat was er nog niet. Het hotel is energieneutraal gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen en systemen. Met het oog op een gasloze toekomst, heeft het pand geen gasaansluiting. Het wordt verwarmd door een enorme pelletkachel waar kleine houtkorrels in verbrand worden. Deze verwarmt grote boilers voor warm water. Op de daken van het nieuwe Strandhotel en Strandpaviljoen Zoomers komen in totaal 280 zonnepanelen voor elektriciteit. Hierdoor wordt een EPC-waarde van nul bereikt.

De twaalf kamers zijn niet rechttoe rechtaan naast elkaar geplaatst. Vier kamers op de begane grond en acht op de verdieping, voorzien van een balkon. De indeling is losjes. Geen saaie hotelgangen, maar open plaatsjes tussen de kamers die allemaal andere afmetingen hebben. Het  interieur van het hotel is verzorgd door HKliving en gestyled door The Other Season. Vanuit de ’strandkamer’ in het nieuwe hotel kijk je uit op het strand en de zee. Wakker worden met het geluid van de branding en uitzicht over zee...

Gasten die overnachten in Strandhotel Zoomers kunnen ontbijten en dineren bij het nabijgelegen Strandpaviljoen Zoomers, eveneens in handen van dezelfde eigenaren.
 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart