Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Streekbos Paviljoen, Bovenkarspel
Breddels Architecten
Streekbos Paviljoen, Bovenkarspel

0791

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Recreatieschap Westfriesland

Ontwerp
Paul Breddels / Rudo Munnik

BVO
876m2

Start ontwerp
2007

Start bouw
September 2009

Oplevering
Juli 2010

Specificatiesspecificaties
0791 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Recreatieschap Westfriesland

Ontwerp
Paul Breddels / Rudo Munnik

BVO
876m2

Start ontwerp
2007

Start bouw
September 2009

Oplevering
Juli 2010

Streekbos Paviljoen, Bovenkarspel

Het Streekbos is een 75 hectare groot aangelegd recreatiebos, met waterpartijen die in verbinding staan met de authentieke waterwegen van West-Friesland.

Vooral in de zomermaanden trekt dit gebied vele strandliefhebbers, wandelaars en fietsers en wordt er druk gevaren met fluisterboten. In het bos stond een cafetaria, met een toilet- en wasgelegenheid, dat dateerde uit de jaren zeventig.

Er was behoefte aan een nieuw en eigentijds paviljoen, waarin naast een cafetaria voor strandgangers en natuurliefhebbers ook een goed restaurant gehuisvest zou zijn. Een goed restaurant op een dergelijke fraaie locatie kan immers voor meer continuïteit in het bezoekersaantal zorgen.

Na een uitgebreid locatieonderzoek is besloten om het nieuwe paviljoen met het terras aan het water te plannen. In het nieuwe paviljoen zijn ook de vereniging voor Natuur- en Milieueducatie IVN West-Friesland en de vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Orion gehuisvest.

Om de synergie van de diverse functies te bevorderen is er een gezamenlijke entree. Bezoekers van het restaurant kunnen zo bij binnenkomst ervaren dat het Streekbos een bijzonder natuurgebied is. Andersom zullen de bezoekers van de twee verenigingen gemakkelijker van het restaurant gebruik kunnen gaan maken. De verenigingen zelf zijn op de verdieping gehuisvest en beschikken allebei over een dakterras. De sterrenwacht heeft op het gebogen dak nog een sterrenkoepel. Het cafetaria is afgescheiden van het restaurant, maar ze zijn wel met elkaar verbonden door dezelfde keuken.

Het Streekbos Paviljoen is aantrekkelijk voor een diversiteit aan bezoekers en zal het met recht het kloppend hart van het Streekbos worden.

 

 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart