Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
AIA Clothing, Lijnden
Breddels Architecten
AIA Clothing, Lijnden

0836

Nieuwbouw

Opdrachtgever
A1A Clothing BV

Ontwerp
Cindy Vissering

Aannemer
Heembouw

BVO
2.500m2

Start ontwerp
2008

Start bouw
Oktober 2009

Oplevering
Mei 2010

Specificatiesspecificaties
0836 Nieuwbouw

Opdrachtgever
A1A Clothing BV

Ontwerp
Cindy Vissering

Aannemer
Heembouw

BVO
2.500m2

Start ontwerp
2008

Start bouw
Oktober 2009

Oplevering
Mei 2010

AIA Clothing, Lijnden

Op het industrieterrein in Lijnden is het nieuwe bedrijfspand van A1A Clothing verrezen, een authentiek jong Nederlands merk dat staat voor design, kwaliteit en stijl. Het gebouw maakt onderdeel uit van een stedenbouwkundig plan dat Breddels Architecten maakte in samenwerking met BDP.khandekar voor een ensemble van drie gebouwen op dit terrein, dat direct aan de A9 is gelegen.

De gebouwen hebben alle een eigen identiteit, maar vinden aansluiting met elkaar door een aantal terugkerende elementen, waaronder een frame op de gevel waarin reclame geplaatst kan worden en een gemetselde plint van zwart/grijze baksteen. De bedrijven delen een gezamenlijke toegang en een parkeerplaats.

Het bedrijfspand van A1A Clothing huisvest expeditieruimte, diverse showrooms, grote hallen, kantoren, een kantine/restaurant en een presentatieruimte.

Een bronskleurige beplating op de gevels van de verdieping, gecombineerd met panelen met een houtstructuur voor het kader rond het frame en glas voor de entreepartij en een hoge verticale pui, waarachter de trap is gesitueerd, geven het gebouw identiteit.

De letters A1A Clothing op de vliesgevel in het kader tonen direct welk bedrijf in dit pand huist en de afwisseling van bijzondere materialen onderstreept daarbij de stijlvolle uitstraling waar dit merk voor staat.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart