Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Klaver Infratechniek, Hoorn
Breddels Architecten
Klaver Infratechniek, Hoorn

1442

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Vastgoed Zevenhuis

Ontwerp
Peter Beerepoot

Constructeur
Harder Constructie- & Adviesbureau

BVO
2.023m2

Start ontwerp
December 2020

Start bouw
September 2022

Oplevering
Mei 2023

Specificatiesspecificaties
1442 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Vastgoed Zevenhuis

Ontwerp
Peter Beerepoot

Constructeur
Harder Constructie- & Adviesbureau

BVO
2.023m2

Start ontwerp
December 2020

Start bouw
September 2022

Oplevering
Mei 2023

Klaver Infratechniek, Hoorn

Voor Klaver Infratechniek* heeft Breddels Architecten een nieuw bedrijfspand met magazijn, kantoorgedeelte, opslagterrein en overkapping ontworpen. Het nieuwe bedrijfspand staat op een hoekkavel van bedrijventerrein Zevenhuis nabij Hoorn.

Er is gekozen om op de hoek een groot glazen accent te maken die, net als het bedrijfsgebouw voor Giant Security op bedrijventerrein De Vaandel in Heerhugowaard, is voorzien van een afgeronde hoek.
Op de gevels is een stoere antracietkleurige stalen Design Boxprofiel gevelbeplating toegepast, welke door de verticale toepassing naadloos doorloopt over de ronding. De grote glaspartijen liggen verdiept in een witte omkadering om als uitsnede de ronding nog meer expressie te geven. De verdiepte kozijnen zijn voorzien van verticale houten accenten en vormen samen met de overige kozijnen opening voor een strak vormenspel. Om te voorkomen dat er een gesloten gevel langs de Jan Timbergenweg verrees, is hier een accent gemaakt van levend groen in combinatie met straatverlichting, een knipoog naar de specialisatie van het bedrijf.

Via de tochtsluis in de glazen entreepui komt men binnen in een ruime entree met een grote vide. Vanuit de entree zijn de verschillende kantoorruimtes en een spreekruimte bereikbaar. Eveneens is er een directe verbinding naar de achterliggende werkplaats en magazijn. De verdieping biedt naast kantoren ook plaats aan een schitterende spreekruimte gelegen achter de glazen ronding van het pand. Vanuit hier is er vrij uitzicht over het water aan de overzijde en de ontsluitingsweg van het bedrijventerrein. Vanuit de kantine is er toegang tot een deels overdekte buitenruimte.

Aangezien een belangrijk deel van Klaver Infratechniek zich richt op verlichting van de openbare buitenruimte, was er naast een ruime werkplaats en magazijn eveneens behoefte aan een goede opslag voor lichtmasten op het terrein. Naast het gebouw heeft Breddels Architecten daarom ook de overkapping rondom het buitenterrein mee ontworpen. Zowel voor het kantoorgedeelte als de afgesloten buitenruimte komt een groen ingekleed parkeerterrein.
 

* Klaver Infratechniek is, als onderdeel van Klaver Giant Groep, gespecialiseerd in veilige en duurzame openbare verlichting & verkeerstechnieken. Zij hebben onder andere ervaring met openbare verlichting, verkeersregelinstallatie, walstroom, sportveldverlichting, terrein- en parkeerverlichting en het aanlichten van gebouwen en objecten. Daarnaast bieden zij totaaloplossingen voor iedere situatie en beschikken zij over een eigen service en onderhoudsdienst.
 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart