Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Honda Welman, Alkmaar
Breddels Architecten
Honda Welman, Alkmaar

1345

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Honda Welman

Ontwerp
Fred de Rijcke,
Dennis van de Burg

Constructeur
Anton Constructie- & Adviesbureau B.V.

BVO
1.734m2

Start ontwerp
Oktober 2018

Specificatiesspecificaties
1345 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Honda Welman

Ontwerp
Fred de Rijcke,
Dennis van de Burg

Constructeur
Anton Constructie- & Adviesbureau B.V.

BVO
1.734m2

Start ontwerp
Oktober 2018

Honda Welman, Alkmaar

Autobedrijf Welman b.v. is sinds 1982 officieel Honda dealer voor Noord-Holland. Zij zijn met twee vestigingen gevestigd in Heerhugowaard en in Hoorn/Zwaag. Vanaf het eerste moment dat Honda in Nederland auto’s is gaan leveren waren zij als Honda dealer aanwezig. Autobedrijf Welman is een jong en dynamisch autobedrijf die zich continue blijft ontwikkelen.

Breddels Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor een nieuwe vestiging van Honda Welman in Alkmaar op De Etalage aan de westrand van het bedrijventerrein De Boekelermeer . Op een prachtige zichtlocatie aan de A9 tegenover het AZ-stadion.

Op de begane grond komt een werkplaats van ca. 300 m², twee transparante kantoorruimtes, een kantine en uiteraard een grote showroom over twee bouwlagen! Vanaf de hoofdentree stap je in een spectaculaire vide met vrijstaande gebogen trap welke de bezoeker naar de showroom op de verdieping brengt. De auto's kunnen via een hellingbaan aan de buitenzijde van het pand, de showroom op 4 meter hoogte bereiken. Op 5 meter hoogte bevindt zich nog een showroom van ca. 360 m², een 3e kantoor en een vergaderruimte.

Op het dak komen zonnepanelen en de gevels bestaan aan de voorzijde hoofdzakelijk uit aluminium vliesgevels met veel glas voor een optimale lichttoetreding in de showroom en een omkadering van grijze composiet panelen. Aan de werkplaatszijde bestaan de gevels uit een 3 meter hoge plint van betonpanelen met daarboven lichtgrijze sandwichpanelen. De hellingbaan met ondergelegen opslagruimte wordt bekleed met verticale houten delen en krijgt een groenblijvende begroeiing als finish.

Volg op onderstaande pagina alle ontwikkelingen rond de nieuwbouw:

https://www.honda-welman.nl/bouw-alkmaar

 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart