Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Media Markt, Heerhugowaard
Breddels Architecten
Media Markt, Heerhugowaard

0654

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Segesta Groep BV

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
11.000m2

Start ontwerp
2005/2008

Start bouw
15 december 2009

Oplevering
21 oktober 2010

Specificatiesspecificaties
0654 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Segesta Groep BV

Ontwerp
Paul Breddels

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
11.000m2

Start ontwerp
2005/2008

Start bouw
15 december 2009

Oplevering
21 oktober 2010

Media Markt, Heerhugowaard

Habitage III vormt het sluitstuk van de ‘woonstrip’ van Heerhugowaard. Aan deze boulevard met woongerelateerde winkels realiseerde Breddels Architecten al eerder een dubbele bouwmarkt, die werd ontworpen als een liggend boek. Het winkelpand van Habitage III is daar zichtbaar aan verwant, maar in een hogere uitvoering en voorzien van een parkeerdak duidelijk de grote broer.

In oktober 2010 is het winkelpand, met daarin een vestiging van elektronicaketen Media Markt (destijds Saturn), geopend. Het langgerekte gebouw bestaat uit twee verdiepingen; de begane grond is met een grotendeels glazen pui aan de straatkant open en uitnodigend, de gevel van de verdieping oogt meer gesloten. Daar wordt een stoere metallic gevelbekleding omkaderd door een brede zwarte lijst. Aan de oostkant zijn de hoeken afgerond en in een royaal gebaar golft dit geveldeel uit naar een dubbele hoogte aan de westkant, waarachter een extra verdieping met de facilitaire ruimtes van de winkel schuilgaat. Precies in het midden van het hoogste deel van gevel verschijnt een rechthoekig volume, als prominente ingangspartij.

Aan de waterzijde is in 2018 het woongebouw De Bever, dat ook onderdeel uitmaakt van dit project, gerealiseerd. De bewoners van het naastgelegen woongebouw kunnen gebruik maken van het parkeerdak van de elektrogigant, welke te bereiken is via een loopbrug. Het parkeerdak is met de auto te bereiken via een hellingbaan aan de achterzijde van het winkelpand.

De dubbele hoogte aan de kop van het gebouw aan de westzijde vormt een architectonisch accent naar de weg, buigend naar het accentgebouw aan de overzijde. Zo ontstaat hier een toegangspoort naar de Heerhugowaardse woonwereld.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart