Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Beachhouse Oranjelaan, Alkmaar
Breddels Architecten
Beachhouse Oranjelaan, Alkmaar

0993

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
Kuijpers Bouwbedrijf

BVO
280m2

Start ontwerp
September 2011

Start bouw
Mei 2012

Oplevering
November 2012

Specificatiesspecificaties
0993 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
Kuijpers Bouwbedrijf

BVO
280m2

Start ontwerp
September 2011

Start bouw
Mei 2012

Oplevering
November 2012

Beachhouse Oranjelaan, Alkmaar

Op de plek waar ooit een oude bungalow stond is een eigentijdse woning verrezen. Van alle gemakken voorzien en met de uitstraling van een strandhuis is het hier in het Alkmaarse Oranjepark uitermate ontspannen wonen.

De woning is ontworpen voor een gezin met drie kinderen en opgebouwd uit twee volumes. Een donkergekleurd en eenlaags L-vormig volume ontmoet op de hoek een hoger volume met witte gevels van lang gestrekte bakstenen. Dit hoge hoofdvolume biedt alle ruimte aan de entree, wasruimte, bijkeuken en de slaap-en badkamers. De verdieping is het domein van de kinderen, met slaapkamers en aparte badkamers voor de dochters en zoon. Door de hoekramen in de slaapkamers lijkt het dak hier bijna te zweven. In het lage gedeelte bevindt zich het leefgedeelte, met een riante woonkeuken, woonkamer en een hobbykamer met ruimte voor een tafeltennistafel. Een donkere bakstenen plint met natuurstenen gevelband verbindt alle bouwdelen met elkaar.

Van binnen is het huis licht, ruim en karakteristiek. Zo blijft de spectaculaire houten spantconstructie in de riante woonkeuken en woonkamer grotendeels in het zicht. Deze spantconstructie loopt vervolgens door naar buiten en vormt daar een veranda aan de tuinzijde. Grote glaspartijen aan de tuinzijde maken het huis bijzonder licht en geven ook in de winter een buitengevoel. Aan de straatzijde is het huis met de horizontale houten delen en lintvensters meer gesloten, en daarmee wordt de privacy optimaal gewaarborgd.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart