Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
De Foresto, Heerhugowaard
Breddels Architecten
De Foresto, Heerhugowaard

1139

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Bot Bouw Initiatief

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Bot Bouw

Constructeur
A. Harder b.v.

BVO
6.185m2

Start ontwerp
Februari 2015

Start bouw
September 2018

Oplevering
September 2019

Specificatiesspecificaties
1139 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Bot Bouw Initiatief

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Bot Bouw

Constructeur
A. Harder b.v.

BVO
6.185m2

Start ontwerp
Februari 2015

Start bouw
September 2018

Oplevering
September 2019

De Foresto, Heerhugowaard

Aan de Van Foreeststraat in Heerhugowaard is de bouw gestart van het project De Foresto. In deze rustige wijk in het oude centrum van Heerhugowaard worden twee woongebouwen gerealiseerd van respectievelijk 22 en 27 huurappartementen. De 49 nieuwbouwappartementen worden verhuurd in de vrije sector.

De positie van de nieuw te bouwen woongebouwen volgt het stedenbouwkundige plan van het oude centrum van Heerhugowaard. Beide woongebouwen worden gedraaid van elkaar gepositioneerd, hierdoor wordt er een groene doorkijk naar het achtergebied gecreëerd. Richting de Middenweg, komt een woongebouw van 5 lagen en richting de woonwijk komt een woongebouw van 4 bouwlagen.

De appartementengebouwen worden in de “Groene Wig” van Heerhugowaard gerealiseerd. Voorheen stond op deze plek een school, maar deze is in 2010 reeds gesloopt. De locatie vormt een overgangsgebied van de woonwijk naar de historische Middenweg. Het groene karakter is een belangrijke kwaliteit in deze zone en het uitgangspunt is om dit te behouden.
 
De woongebouwen hebben een klassiek, moderne uitstraling en zijn voorzien van riante balkons en beschikken over een inpandige berging en twee fietsplekken.

De toekomstige bewoners krijgen de beschikking over een woonoppervlakte van rond de 90 m². Er is één grotere woning van 120 m². Alle appartementen bestaan uit een woonkamer met open keuken en vloerverwarming, twee slaapkamers, een bergruimte en een balkon of tuin. Op de begane grond is er voor elke woning een afsluitbare berging. Ook hoort bij elk appartement een eigen parkeerplaats. Energie voor de centrale voorzieningen wordt opgewekt met zonnepanelen.

Wethouder John Does van de gemeente Heerhugowaard heeft woensdag 31 oktober 2018 het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van het plan De Foresto aan de Van Foreeststraat in Heerhugowaard. Dat deed hij door de eerste steen van een kim te leggen. De kim is de onderste laag stenen van een muur. De bouw is in handen van Bot Bouw uit Heerhugowaard.

Wethouder John Does is erg blij dat er nieuwe appartementen in Heerhugowaard worden gebouwd. ,,Het is een fantastisch project en vormt een mooie verbinding tussen de Heemradenwijk en Centrumwaard. De vraag naar woningen in onze gemeente is groot. Het is hoognodig dat het aanbod groeit. Hopelijk brengt dit project de doorstroming op gang en komen zo weer andere huizen vrij voor woningzoekenden. De realisatie kan wat mij betreft dus niet snel genoeg gaan. Ik kan het project bij wijze van spreken wel uit de grond kijken.’’

De oplevering van het project staat gepland voor september 2019. Meer informatie en aanmelden als belangstellende kan op deforesto.nl.


In het nieuws:
01-04-2019: De Foresto bijna wind- en waterdicht

 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart