Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Het Koebosch, Heerhugowaard
Breddels Architecten
Het Koebosch, Heerhugowaard

1252

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Paul Breddels,
Peter Beerepoot

Aannemer
Aannemersbedrijf J.M. Putter

Constructeur
Bouwkundig Adviesburo Schagen b.v.

BVO
1.549m2

Start ontwerp
April 2017

Start bouw
Augustus 2022

Oplevering
April 2024

Specificatiesspecificaties
1252 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Paul Breddels,
Peter Beerepoot

Aannemer
Aannemersbedrijf J.M. Putter

Constructeur
Bouwkundig Adviesburo Schagen b.v.

BVO
1.549m2

Start ontwerp
April 2017

Start bouw
Augustus 2022

Oplevering
April 2024

Het Koebosch, Heerhugowaard

In buurtschap ‘t Kruis wordt op het terrein van een voormalige rozenkwekerij een nieuw modern boerenerf gerealiseerd; 'Het Koebosch'. De kassen maken plaats voor een ensemble van 3 woningen met doorzicht naar het achterliggende polderlandschap. Op het erf zal ook een bijgebouw komen te staan in de vorm van een kapschuur, die o.a. dienst doet als garage en carport. De gemeenschappelijke oprit en de inrichting van de tuin zullen bijdragen aan de sfeer van een boerenerf.

Voor op het erf staat een eigentijdse variant op de woning van een herenboer. Een woning met gemetselde kopgevels voorzien van een antracietkleurig pannendak. De dakkapellen zijn in zink uitgevoerd, wat als materiaal ook terugkomt in de andere woningen op het erf. De aangrenzende garage is voorzien van antracietkleurige houten potdekseldelen.

Achter deze woning staat een hooimijt. Deze woning heeft een gestapeld woonprogramma dat start met een ontspanningsruimte en technische ruimte in de kelder, een riante woonkamer en woonkeuken op het straatniveau en daarboven nog twee verdiepingen met slaapvertrekken. De hooimijt woning kenmerkt zich door de verticale kozijnen in een warme houten gevelbekleding. Onder de zinken kap, die rust op de kenmerkende houten hooimijtconstructie, is een inpandig balkon gepositioneerd, waarmee de suggestie wordt gewekt dat de laatste hooibalen nog gestapeld moeten worden.

Achter op het erf staat een grote schuurwoning. Een eenvoudig volume, voorzien van antracietkleurige houten geveldelen met een zinken dak en een gemetselde schoorsteen. Achter de relatief gesloten voorgevel richting het erf bevindt zich een inpandige garage, een ruime bijkeuken en een kantoor. Het leefgedeelte met een zeer riante woonkeuken en een sfeervolle woonkamer opent zich met grote glaspartijen naar het achtergelegen polderlandschap. De eettafel, het hart van het huis en een belangrijk punt voor de familie, staat centraal in een vide waar houten spantconstructies van binnen naar buiten zichtbaar zijn. Hieraan grenst een overdekt buitenterras met open haard. Ook over het woongenot in de toekomst is nagedacht; met een lift naar de verdieping, waar naast de slaapkamers ook voor sport en ontspanning ruimte gereserveerd is. In deze riante woning zal het de opdrachtgevers aan geen enkele luxe ontbreken.

De woningen zijn gasloos en voorzien van een bodemwarmtepomp. Op het zinken dak van het bijgebouw komen zonnepanelen aan de zuidwestzijde. Hierdoor is het boerenerf in het energieverbruik zo goed als zelfvoorzienend.
 

In het nieuws:
11-11-2021: Het Koebosch
01-09-2022: Eerste paal Het Koebosch
06-02-2024: Het Koebosch wind- en waterdicht

 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart