Vorige
Woning Kennemerstraatweg, Heiloo
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Woning Kennemerstraatweg, Heiloo
Volgende

1238

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Fred de Rijcke,
Peter Beerepoot

Aannemer
Bouwbedrijf Tuin B.V.

Constructeur
Anton Constructie & Adviesbureau B.V.

BVO
354m2

Start ontwerp
Februari 2017

Start bouw
Augustus 2018

Oplevering
April/Mei 2019

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

1238

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Fred de Rijcke,
Peter Beerepoot

Aannemer
Bouwbedrijf Tuin B.V.

Constructeur
Anton Constructie & Adviesbureau B.V.

BVO
354m2

Start ontwerp
Februari 2017

Start bouw
Augustus 2018

Oplevering
April/Mei 2019

Woning Kennemerstraatweg, Heiloo

Op een riant kavel op loopafstand van het Heilooƫrbos wordt hard gewerkt aan de realisatie van een eigentijdse woning. De opdrachtgevers hadden de wens om de woning parallel aan de Kennemerstraatweg te positioneren zodat er een ruime besloten tuin achter de woning ontstaat. Door de grote glaspartijen aan de achterzijde kan de tuin vanuit verschillende ruimtes in de woning beleeft worden.

Kenmerkend voor deze woning zijn het gebruik van mooie natuurlijke materialen voor de gevels en het dak, die bestaan uit natuursteen en leien. Haaks op de voorgevel staat een dwarskap welke eveneens voorzien is van leien. Het dak krijgt daardoor een kruisvorm welke doorloopt tot aan het maaiveld. De donkere houten delen, zinken omlijsting, grote glaspartijen en het groene sedumdak sluiten hier goed op aan en geven de woning een warme en stijlvolle uitstraling. In de nog te realiseren berging worden dezelfde materialen en detaillering consequent doorgevoerd. Bij het haard element en de schoorsteen is hetzelfde natuursteen als in de gevel toegepast.

Het programma van de bewoners speelt zich in zijn geheel af op de begane grond waar de riante woonkeuken is voorzien van een grote vide die het hart van de woning vormt. De keuken is iets door de voorgevel heen geplaatst zodat je tijdens het koken naar drie zijden uitzicht hebt op de voortuin. De woonkeuken wordt middels het hartelement van natuursteen en stalen taatsdeuren gescheiden van de woonkamer. Beide ruimtes zijn aan de tuinzijde volledig voorzien van glazen puien om een optimale interactie te hebben met de tuin. Al deze beglazing is 3-laags uitgevoerd om aan de wens van comfort en energiezuinigheid te voldoen.

Verder zijn op de begane grond de hoofdslaapkamer met riante inloopkast en luxe badkamer, de bijkeuken en de entree gepositioneerd. De open trap is als eyecatcher in de woonkeuken geplaatst en geeft toegang tot een ruime zeer lichte verdiepingsvloer met een geweldig uitzicht over de tuin en een open verbinding met de rest van de woning. Op de verdieping zijn open kantoorwerkplekken met uitzicht op de vide gecreƫerd en zijn er twee extra slaapkamers, een berging, wc en badkamer gesitueerd.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart