Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Woning Oude Werf, Broek op Langedijk
Breddels Architecten
Woning Oude Werf, Broek op Langedijk

1461

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Peter Beerepoot

Aannemer
Hoogendijk Bouw B.V.

Constructeur
BurInCo Engineering

BVO
265m2

Start ontwerp
Januari 2021

Start bouw
Februari 2022

Oplevering
Februari 2023

Specificatiesspecificaties
1461 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Particulier

Ontwerp
Peter Beerepoot

Aannemer
Hoogendijk Bouw B.V.

Constructeur
BurInCo Engineering

BVO
265m2

Start ontwerp
Januari 2021

Start bouw
Februari 2022

Oplevering
Februari 2023

Woning Oude Werf, Broek op Langedijk

Wonen aan het water met een aanlegsteiger in de achtertuin. Dat kan in dit eigentijds vormgegeven woonhuis op de kleinschalige woningbouwlocatie Broekerwerf* in Broek op Langedijk. Door de grote glaspartijen is er vanuit vrijwel de gehele woning zicht op de achtertuin en de Ringvaart.

De door Breddels Architecten ontworpen woning aan de Oude Werf is volledig opgetrokken in staalframebouw en heeft een eigentijdse uitstraling. De staalframewoning kenmerkt zich door strak wit pleisterwerk in combinatie met vlakke antraciet grijze dakpannen en een warme natuurstenen voorgevel. Achter de voordeur bevindt zich een royale entreehal met een vide. Aan weerszijden van de entreehal is een kantoorruimte en een kleine berging/bijkeuken gesitueerd. Als men doorloopt naar de woonkamer en woonkeuken is het eerste wat opvalt, de lichtval en het uitzicht door de enorme glaspartij die de gehele leefruimte met de tuin en het aangrenzende water verbindt.

Voor de verdieping hadden de bewoners dezelfde wensen als op de begane grond, een grote open ruimte met veel glas en uitzicht op het water. Dit heeft geresulteerd in een grote open masterbedroom aan de achterzijde van het huis, waarin de badkamer en slaapkamer in elkaar opgaan en door een glazen pui gescheiden zijn van het balkon.

Aan de gesloten voorzijde van de woning is een technische ruimte en logeerkamer te vinden. Bij de bouw van de nieuwe woning is met alles rekening gehouden. Zo heeft de woning een vlakke dakpan in combinatie met zonnepanelen, maar is ook een bron warmtepomp en een WTW-installatie aangebracht. Deze onderdelen zorgen, samen met de goed geïsoleerde staalframe constructie, voor een hoog wooncomfort en lage energielasten. Dit is dus niet alleen gunstig voor de bewoners, maar draagt ook een steentje bij aan de CO2-reductie.

* Aan de zuidzijde van het lintdorp Broek op Langedijk is een vervallen jachthaven getransformeerd naar een kleinschalige woningbouwlocatie. Een team van ErvenConsulenten.nl heeft een ontwerp gemaakt voor de herbestemming. De oude jachthaven De Broekerwerf ligt aan het water van het kanaal Alkmaar Omval-Kolhorn. De voormalige jachtwerf met oude bedrijfsloods biedt plaats aan tien vrije kavels met een directe relatie met het water. De kleine woonlocatie krijgt een informele en maritieme sfeer.
 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart