Breddels Architecten
OVER BREDDELS ARCHITECTEN

Over Breddels Architecten

BREDDELS ARCHITECTEN is een middelgroot onafhankelijk architectenbureau dat in 1989 is opgericht door Paul Breddels. In 2008 is Fred de Rijcke toegetreden als partner, na eerst jarenlang als collega samen te hebben gewerkt. Het bureau is gevestigd in een zelf ontworpen kantoorpand 'Het Rif' in Heerhugowaard.

Het bureau bestaat uit 20 medewerkers, waarvan een groot deel tien en enkele zelfs twintig jaar met het bureau verbonden zijn. We beschikken over een goed geolied team met kennis en ervaring vanaf de initiatieffase tot en met de complete procesbegeleiding. Met behulp van eigen technische experts en kostendeskundigen zijn wij in staat een ontwerp- en bouwproces van het begin tot het eind in alle facetten efficiƫnt te begeleiden. Zo worden functionaliteit, kwaliteit, tijd en kosten optimaal bewaakt.
 

Visie
Actief luisteren en grondig analyseren staan altijd aan de basis van ons integrale ontwerpproces. Daarbij vormt de architectuur de verbinding en expressie tussen droom, programma, budget en de dagelijkse beleving van het gebouw. Vanaf de eerste praatprent tot na de oplevering voelen wij ons betrokken bij het project.

Breddels Architecten realiseert gebouwen om in te wonen, werken, winkelen, leven en leren. Een breed scala waarvoor een dynamische en leergierige houding onvermijdelijk is. De ene discipline kan de andere soms inspireren.

Van kleinschalig project tot complex en omvangrijk gebouw; bij Breddels Architecten staan vakmanschap en betrokkenheid altijd voorop.
 

Werkwijze
Onze tekenaars zijn opgeleid tot het tekenen via BIM (Bouw Informatie Model). BIM is een manier van ontwerpen en bouwen waarbij het gebouw in een 3d-model wordt opgebouwd. Nadat het ontwerp door de opdrachtgever goedgekeurd is, wordt het project verder bouwkundig uitgewerkt als een BIM model in ArchiCAD.


Ontzorgen
Natuurlijk zijn we primair een architectenbureau, maar we vinden het daarnaast belangrijk om onze opdrachtgevers in het hele proces te ontzorgen. Want het traject van ontwerpen naar bouwen is steeds complexer geworden. Vergunningen, het wijzigen van bestemmingsplannen, planuitwerking, bouwvoorbereiding en begeleiding bij de uitvoering: al deze schakels in het proces vragen om de juiste aandacht en kennis.


BREDDELS ARCHITECTEN is lid van de BNA (Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten), de enige algemene Nederlandse beroepsvereniging van architecten. Het doel van de BNA is het stimuleren van de ontwikkeling van de bouwkunst en het bevorderen van de beroepsuitoefening van de leden.
 

Zaterdag 30 april 2016 was Paul Breddels te zien in het televisieprogramma WoonTips op RTL4: