Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Stage
 

 

Op zoek naar een stageplaats? Breddels Architecten biedt derdejaars HTS-studenten graag een stageplek aan. Bij voorkeur zien wij deze stage aaneengesloten in de periode januari-bouwvak of einde bouwvak-januari.

Naast de begeleiding bieden wij de stagiaires een cursus ArchiCAD aan zodat je als volwaardig bouwkundig tekenaar aan de slag kunt.

Breddels Architecten biedt ook stageplekken aan voor WO-studenten. De voorkeur gaat hierbij uit naar een aaneengesloten periode van enkele maanden. Gedurende de stageperiode zul je deel uit maken van het ontwerpteam.

Mail je motivatie naar architect@breddels.nl


10 MEI 2022

Mijn stage bij Breddels Architecten
Voordat ik begin over mijn stage, wil ik mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Hidde, 20 jaar en ik doe de opleiding MBO ‘Middenkader bouw vormgeving en architectuur’ op het Nova College in Beverwijk. In dit laatste jaar van mijn opleiding ben ik bezig met mijn eindstage van een half jaar.

Om het juiste stagebedrijf te vinden ben op zoek gegaan naar een uitdagend architectenbureau waarin ik mezelf goed kan ontwikkelen. Hiervoor ben ik in gesprek gegaan met verschillende bedrijven en heb ik hun advies gevraagd. Hierbij kwam ik al snel bij Breddels Architecten terecht. Normaal gesproken neemt dit bedrijf alleen maar HBO’ers aan als stagiairs, maar toch heb ik gesolliciteerd. Niet geschoten is altijd mis, en wat denk je… ik mocht op gesprek komen! Na mijn gesprek en het horen dat ik aangenomen was ben ik vol enthousiasme begonnen aan deze uitdagende stage van een half jaar.

In januari 2022 ben ik begonnen met mijn eerste stagedag en ik heb het vanaf het begin af aan helemaal naar mijn zin. Ondanks dat het erg wennen was om 40 uur per week mee te draaien in een team, valt dit mij mee. Door de afwisselende projecten en de leuke werksfeer vliegen de uren letterlijk voorbij! Ook de dagelijkse potjes tafeltennis helpen hier zeker bij! Ook al gaat de potjes niet altijd even goed…

Tijdens mijn stage ontwikkel ik mij enorm als tekenaar. Ik werk aan uitdagende projecten waarbij je aan veel dingen moet denken. Van tuincentra tot nieuwbouwwoningen, het komt allemaal voorbij! Door deze afwisseling van functies en gebouwen zie ik veel en krijg ik ook veel mee. Het ontwerpen in het tekenprogramma ArchiCAD en het renderen in Lumion gaat mij uitstekend af door de duidelijke cursus in de eerste week van mijn stage. De begeleiding is uitstekend en ik krijg genoeg vrijheid om mijn examenopdrachten af te kunnen ronden.

Ben jij nog op zoek naar een leerzame, uitdagende stage en hou je van tafeltennis?
Dan kan ik je Breddels Architecten zeker aanbevelen!

In de afgelopen 6 maanden heb ik een goed beeld gekregen van het werken bij een architectenbureau en heb ik enorm veel nieuwe kennis opgedaan. Ik wil Breddels Architecten bedanken voor het afgelopen half jaar en ik raad het bureau zeker aan als stageplek!

 

09 FEB 2022

Afsluiting stageperiode Breddels Architecten
Mijn naam is Fleur De Greeuw en ik heb het afgelopen half jaar stage gelopen bij Breddels Architecten. Ik ben derdejaars student aan de Hogeschool van Amsterdam en volg de opleiding Built Environment met de afstudeerrichting architectuur.

Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek was ik op zoek naar een architectenbureau met een divers portfolio en dat bekend is met het begeleiden van stagiaires. En dat heb ik gevonden bij Breddels Architecten. De eerste dag dat ik op gesprek kwam voelde het meteen goed. In dit bedrijf kan ik veel leren en mezelf op verschillende vlakken ontwikkelen. Breddels Architecten werkt veel in het tekenprogramma Archicad. Gedurende de eerste weken heb ik een Archicad cursus gevolgd. Dit heb ik als heel prettig ervaren, doordat je zo rustig kan wennen aan het bedrijf, het programma en het bedrijfsleven. Toch heel wat anders dan het “working’ 8 to 5”- leventje in vergelijking met de studie blush.

Het team is erg open en gemotiveerd. Dit creëert een fijne werkomgeving waar een grapje op zijn tijd mogelijk is. Iedereen helpt je graag als je ergens tegenaan loopt. Hierdoor kon ik goed aan mijn leerdoelen werken. Ik had mijn leerdoelen breed opgesteld, van het ontwerpen van architectonische verschijningsvormen naar energieprestatie (BENG) leren toepassen, zodat ik zo veel mogelijk verschillende leerpunten en inzichten zou halen uit mijn half jaar bij Breddels Architecten.

Al met al heb ik een super stageperiode gehad bij Breddels Architecten. Een deskundig, betrokken en gemotiveerd team waar ik heel veel van heb mogen leren. Ik ga jullie missen!

 

17 AUG 2021

Mijn stage bij Breddels Architecten
Mijn naam is Alex Buijsman, ik ben in februari 2021 gestart met mijn stage bij Breddels Architecten. Ik studeer HBO Bouwkunde op Inholland Alkmaar en zit in mijn derde leerjaar.
Breddels Architecten sprak mij onder andere aan als stagebedrijf vanwege de verschillende projecten die worden gerealiseerd, de grootte van het bedrijf en het feit dat ze bij (meerdere) projecten betrokken zijn vanaf het ontwerp tot aan oplevering.

Bij mijn sollicitatie heb ik gemeld dat ik aan zoveel mogelijk fases van het ontwerpproces wilde werken. Tijdens mijn stage heb ik dan ook aan hele diverse projecten mogen werken.
Ik ben erg tevreden over de begeleiding tijdens mijn stage. Aan het begin werd ik goed op weg geholpen en kon ik voor alle vragen terecht bij mijn stagebegeleider. Later ging ik meer zelfstandig aan de gang. Ieder project werkte ik samen met andere collega’s. Omdat iedere collega gespecialiseerd is in andere onderdelen, leerde ik van iedere collega nieuwe dingen.

In de afgelopen 6 maanden heb ik een goed beeld gekregen van het werken bij een architectenbureau en heb ik enorm veel nieuwe kennis opgedaan. Ik wil Breddels Architecten bedanken voor het afgelopen half jaar en ik raad het bureau zeker aan als stageplek!