Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Columbarium in Nieuwe Niedorp geopend
Breddels Architecten
Columbarium in Nieuwe Niedorp geopend

Columbarium in Nieuwe Niedorp geopend

01 JUNI 2022

Op 12 mei jl. is het eerste columbarium op de algemene begraafplaats in Nieuwe Niedorp geopend door wethouder Theo Groot van de gemeente Hollands Kroon.

Naar een idee van Yvonne Wiedijk, eigenaar van Private Silence*, heeft Breddels Architecten een herdenkingsruimte ontworpen met kleine en enkele grotere afsluitbare schatkamers voor relikwie├źn, herinneringen en natuurlijk de urn. Yvonne Wiedijk vond dat nabestaanden op een andere manier dan tot nu toe, hun overledenen moesten kunnen herdenken.

Het symmetrische ovaalvormige gebouw biedt bescherming door de gebogen wanden van baksteen en het amandelvormige zwevende dak.
De ruimte wordt overdag verlicht door een daglichtspleet onder het dak en middels een daklicht als een iris naar de kosmos. De schemerverlichting is geheel autarkisch middels enkele PV-panelen op het dak.

De schatkamers zijn gemaakt van Macedonisch travertin met een te personaliseren achterwand en glazen deur.

Het columbarium is onder architectuur ontworpen en het ontwerp wordt per project aangepast aan de omgeving. De ontwerpen van architect Paul Breddels kenmerken zich door het gebruik van eerlijke en natuurlijke materialen en door oog voor detail en afwerking. In al Breddels ontwerpen vormt de manier waarop natuur en gebouw elkaar versterken een grote inspiratiebron.


* Private Silence is een columbarium dat een overledene een integere laatste rustplek en nabestaanden een comfortabele en waardige gedenkplek biedt.