Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Opening tuincentrum Hortes in Tallinn
Breddels Architecten
Opening tuincentrum Hortes in Tallinn

Opening tuincentrum Hortes in Tallinn

05 NOV 2019

Op 2 november 2019 is tuincentrum Hortes Tähesaju in Estland geopend.
Het nieuwe tuincentrum is gelegen in de hoofdstad Tallinn, in het Tähesaju City retailpark. Het retailpark biedt diverse voorzieningen zoals een sportcentrum, ijsbaan, zwembad en golfbaan.

Het tuincentrum Hortes Tähesaju heeft een totale oppervlakte van 5.575 m². De overdekte binnenruimte is 4.036 m² groot en is opgebouwd uit brede kasspanten. Naast een bloemen-, bomen- en (kamer)plantenafdeling is er ook een dierenafdeling. Ook biedt het tuincentrum de mogelijkheid om even bij te komen onder het genot van een drankje.

De buitenverkoop heeft een oppervlakte van 1.539 m² waar je ook tijdens regenachtig weer op je gemak kunt winkelen onder een overdekte wandelgang. Ook tijdens de koudere periode blijft het door de overkapping aangenaam om buiten te winkelen. Gedurende de winterperiode is er buiten ruimte voor ongeveer 10.000 kerstbomen. Tijdens de zomerperiode is er ruimte voor zo'n 120.000 planten.

Met de opening in november is er ook gelijk volop aandacht voor de kerst. Zowel het nieuwe tuincentrum Hortes Tähesaju als Hortes Laagri besteden volop aandacht aan de kerst en zijn samen goed voor de grootste kersttentoonstelling van Estland.

Het project is in samenwerking met Smiemans Projecten gerealiseerd.