Vorige
Pater Jan Smitschool, Heerhugowaard
Volgende
Breddels Architecten
Vorige
Pater Jan Smitschool, Heerhugowaard
Volgende

1087

Uitbreiding

Opdrachtgever
Stichting Flore

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Kamp Bouwbedrijf B.V.

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
(Uitbreiding) 241m2

Start ontwerp
December 2013 voorstudie

Start bouw
Januari 2015

Oplevering
Oktober 2015

Deel dit project
Specificatiesspecificaties

1087

Uitbreiding

Opdrachtgever
Stichting Flore

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Kamp Bouwbedrijf B.V.

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
(Uitbreiding) 241m2

Start ontwerp
December 2013 voorstudie

Start bouw
Januari 2015

Oplevering
Oktober 2015

Pater Jan Smitschool, Heerhugowaard

De Pater Jan Smitschool, opgericht in 1912, was de eerste Rooms Katholieke school in Heerhugowaard. In 1947 werd er achter de school aan de Van Veenweg een meisjesschool gebouwd. Vanaf die tijd gingen de jongens naar de jongensschool en de meisjes naar de meisjesschool. Vanaf het jaar 1969 veranderden de inzichten over het gescheiden naar school gaan van jongens en meisjes en werden beide scholen weer een gemengde school.

In de loop der jaren heeft de school een flinke groei doorgemaakt qua leerlingenaantallen en groeide hierdoor uit haar jasje. Samen met de wens om beide gebouwen met elkaar te verbinden is in januari 2015 gestart met de bouw van een nieuw gedeelte tussen het schoolgebouw aan de Van Veenweg en het gebouw aan de Dreef.

Het programma en het aantal vierkante meters voor de uitbreiding was gebaseerd op de nieuwbouw van twee lokalen, samen met een stukje sanitair en IB-ruimte en de herbouw van een instructielokaal.

Het nieuwe leren en de inzichten over de manier van onderwijs  zorgden ervoor dat tijdens het ontwerp en de realisatie van de uitbreiding het idee van een tweetal lokalen achterhaald was. In brainstormsessies met de docenten en de architect is toen gekozen voor een open ruimte waarbij de gang op een efficiĆ«nte manier bij de lokalen getrokken kan worden en er ruimte ontstaat om drie groepen tegelijk les te geven.

Door flexibele, eveneens door Breddels ontworpen, inrichting/digiborden-presentatiestoelen is het mogelijk om in combinatie met de mobiele wanden een leerplein voor drie groepen te creƫren en eveneens drie aparte ruimtes te maken.

Het schoolplein is ook aangepakt zodat de kinderen zich uit kunnen leven op een nieuw speelterrein.

De uitbreiding is gelijk met het begin van het nieuwe schooljaar 2015-2016 in gebruik genomen.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart