Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
De Proeftuin, Intratuin Duiven
Breddels Architecten
De Proeftuin, Intratuin Duiven

1149

Uitbreiding

Opdrachtgever
Intratuin Duiven

Ontwerp
Breddels Architecten / Intratuin Duiven

Constructeur
A. Harder BV

BVO
2.675m2

Start ontwerp
Juni 2016

Start bouw
December 2017

Oplevering
30 maart 2018

Specificatiesspecificaties
1149 Uitbreiding

Opdrachtgever
Intratuin Duiven

Ontwerp
Breddels Architecten / Intratuin Duiven

Constructeur
A. Harder BV

BVO
2.675m2

Start ontwerp
Juni 2016

Start bouw
December 2017

Oplevering
30 maart 2018

De Proeftuin, Intratuin Duiven

Intratuin Duiven opende op vrijdag 30 maart 2018 een nieuwe horecagelegenheid. Deze bestaat uit een ca. 500 m² grote keuken met uitgifte en ca. 1.000 m² aan terrassen op de begane grond en op de verdieping nog meer terrassen ter grootte van ca. 700 m².

In oktober 2017 zijn al de uitbreiding van de winkel (ca. 8.000 m²) en uitbreiding van het magazijn (ca. 4.000 m²) in gebruik genomen.

Het totale tuincentrum Intratuin Duiven beslaat nu een oppervlakte van ruim 32.000 m², waarvan ca. 25.000 m² winkel. Dat is ongeveer 5 voetbalvelden groot met een totale winkelroute van 1 km lang, maar er zijn ook verkorte routes aanwezig.

Het totale winkelcomplex Plaza Graafstaete beslaat nu een oppervlakte van ca. 50.200 m².

Door de uitbreiding kan je Intratuin Duiven bijna geen tuincentrum meer noemen, het is meer een groen- en belevingscentrum.

Het nieuwe horecagedeelte, ook wel 'De Proeftuin' genoemd, is gelegen in het midden van het tuincentrum. Vanaf de entree van Intratuin kun je ook rechtstreeks naar 'De Proeftuin'. Er zijn diverse zithoeken gecreëerd met in elke hoek een andere sfeer en stijl. Van Botanisch tot oriëntaals en van lief tot stoer.

Het horecagedeelte biedt ruimte aan ca. 900 zitplaatsen en een team van 50 medewerkers zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Alle versproducten komen uit 'Onze Groentetuin'. 'Onze Groentetuin' is tegenover 'De Proeftuin' gelegen, en is ook geopend voor het winkelend publiek.

Ook is er volop gedacht aan de kinderen. Vanuit De Proeftuin wandel je namelijk zo 'De Klimtuin' in. Dit is een binnenspeeltuin met glijbanen, trampolines en dat alles in 4 lagen in de stijl van een oude fabriek. Dit speelparadijs staat in verbinding met een buitenspeeltuin waar je tot 9 meter hoog kunt klimmen, door netten kunt klauteren en glijden van de vele glijbanen.

De begane grond van de Klimtuin is voorzien van prettig materiaal waar de kinderen fijn, veilig en schoon op kunnen spelen. Rond de Klimtuin is een buitenterras gelegen vanwaar er goed zicht is op de spelende kinderen.

De speeltuin bij Intratuin Duiven, 'De Klimtuin', is een van de grootste speeltuinen van Nederland.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart