Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Globe Streetfood, Warmenhuizen
Breddels Architecten
Globe Streetfood, Warmenhuizen

1485

Verbouwing

Opdrachtgever
VVDM B.V.

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Meijer Bouw Warmenhuizen

Constructeur
Bouwkundig Adviesbureau Schagen

BVO
419m2

Start ontwerp
Oktober 2021

Start bouw
Maart 2022

Oplevering
Maart 2023

Specificatiesspecificaties
1485 Verbouwing

Opdrachtgever
VVDM B.V.

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Meijer Bouw Warmenhuizen

Constructeur
Bouwkundig Adviesbureau Schagen

BVO
419m2

Start ontwerp
Oktober 2021

Start bouw
Maart 2022

Oplevering
Maart 2023

Globe Streetfood, Warmenhuizen

Waar jarenlang restaurant De Moriaan gevestigd was, is nu het gloednieuwe restaurant GLOBE Urban Cuisine geopend als een hippe culinaire hotspot waar veel inwoners van Warmenhuizen voor hebben samengewerkt.

Toen de exploitatie van de eeuwenoude herberg (1597) in het centrum van Warmenhuizen in de coronacrisis ten onder ging, staken 15 plaatselijke ondernemers, onder de naam 'Vrienden van de Moriaan', de koppen bij elkaar om de horeca in het dorp te behouden. De Moriaan was één van de oudste nog functionerende horecabedrijven in Nederland.

Breddels Architecten werd benaderd om een plan te maken voor zowel de historische herberg alsook het aangebouwde pand (voormalige Brasserie Radboud). Met als doel beide panden zowel gezamenlijk als separaat te kunnen laten functioneren. Een uitdaging was om de veelheid aan historische hoogteverschillen tot een mooie, goed werkende en veilige oplossing te brengen.

Voor het ontwerp van de uitbreiding hebben we het contrast met het monument gezocht door middel van een oranjerie-achtige glazen dak en voorgevel. Het interieur van beide ruimtes is in goed overleg ingericht door Deb.Styles, specialist op het gebied van horecazaken.
Ook het 90 cm hoger gelegen terras hebben we kunnen uitbreiden ten gunste van meer middagzon en een betere stedenbouwkundige inpassing aan de Dorpsstraat. Samen met een ambitieuze restaurateur en vele locale ondernemers is het monument behouden en is Warmenhuizen een fraai toprestaurant rijker.

Het team van restaurant Stiel uit Schagen is bereid gevonden om een nieuwe invulling te geven aan het voormalige restaurant De Moriaan. Globe Streetfood is een urban style streetfood bar en restaurant. Een plek waar de gasten kunnen genieten van gerechten van over de hele wereld. Streetfoodgerechten zoals taco’s, dim sum, ceviche, vlees van de asado grill, pizza’s uit de groene houtoven die je in de open keuken kan zien staan. Bij Globe kan je in één avond de hele wereld over. Niet alleen via het menu, maar ook in het restaurant zelf. Houten maskers uit warme oorden hangen aan de muur. Op het plafond zijn exotische dieren en mensen uit allerlei culturen geschilderd. Het halletje vol graffiti zou zomaar een hippe straat vol streetfood-verkopers op een ander continent kunnen zijn.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart