Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Bemo Rail, Warmenhuizen
Breddels Architecten
Bemo Rail, Warmenhuizen

0611

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Bemo Rail BV

Ontwerp
Paul Breddels, Cindy Vissering

Aannemer
Ooms Bouwmaatschappij bv

BVO
4.008m2

Start ontwerp
Eind 2004

Start bouw
Eind 2005

Oplevering
Juli 2006

Specificatiesspecificaties
0611 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Bemo Rail BV

Ontwerp
Paul Breddels, Cindy Vissering

Aannemer
Ooms Bouwmaatschappij bv

BVO
4.008m2

Start ontwerp
Eind 2004

Start bouw
Eind 2005

Oplevering
Juli 2006

Bemo Rail, Warmenhuizen

Bemo Rail is een specialist op het gebied van rail-en rangeertechniek.
Een langwerpig kavel aan de rand van het industrieterrein van Warmenhuizen vormde de perfecte locatie voor dit bedrijf. Aan de ene kant kan het materiaal aangevoerd worden, om er na een lijnproces aan de andere kant als eindproduct weer uit te komen.

Het gebouw is opgedeeld in een bedrijfshal en een kantoor. De draagstructuur van de enorme bedrijfshal loopt buiten door, met telkens hetzelfde stramien van vijf meter, en vormt daarmee een omkaderde buitenwerkplaats. In totaal is het geheel maar liefst 100 meter lang.

Het bijna negen meter hoge gevelvlak van de hal kent een evenwichtige horizontale geleding. De plint van (een extra grote) rode baksteen geeft het gebouw een stevige basis. Daarboven bevindt zich een strook met ramen, afgewisseld met een antracietkleurig architectonisch profiel, gevolgd door een brede strook van licht golvend metallic materiaal, dat bekroond wordt met het al eerder gebruikte  antracietkleurig architectonisch profiel.

Het kantoor is in de bedrijfshal geschoven, waarbij de bovenste rand van de bedrijfshal over het kantoor heen loopt, maar wordt allerminst opgeslokt. Door de eigenwijze vorm van het kantoor heeft het, ondanks de geringe afmetingen ten opzichte van de bedrijfshal, een sterk karakter. In de detaillering van het kantoor is uitgegaan van de menselijke maat, met een kleinschaligere horizontale geleding en een standaard formaat baksteen.

Zo staat de bedrijfshal symbool voor de grote machines waarmee in het gebouw gewerkt wordt en het kantoor voor de mensen die er werken.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart