Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
De Groot en Slot, Broek op Langedijk
Breddels Architecten
De Groot en Slot, Broek op Langedijk

0854

Nieuwbouw

Opdrachtgever
De Groot en Slot

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
De Geus Bouw

BVO
2.395m2

Start ontwerp
Oktober 2008

Start bouw
Juni 2010

Oplevering
Mei 2011

Specificatiesspecificaties
0854 Nieuwbouw

Opdrachtgever
De Groot en Slot

Ontwerp
Fred de Rijcke

Aannemer
De Geus Bouw

BVO
2.395m2

Start ontwerp
Oktober 2008

Start bouw
Juni 2010

Oplevering
Mei 2011

De Groot en Slot, Broek op Langedijk

In het Noord-Hollandse Broek op Langedijk is het nieuwe hoofdkantoor van De Groot en Slot gerealiseerd. Dit bedrijf is een toonaangevende specialist in de veredeling, productie, bewerking en verkoop van uienzaden en één van de wereldmarktleiders in deze branche.

Breddels Architecten tekende voor het hele gebouwontwerp, inclusief het interieur. Het kantoorgebouw is symmetrisch van opbouw en bestaat uit twee lagen en een functionele onderkeldering. Het biedt ruimte aan onder meer een representatieve entree, kantoren, researchruimten, een productievloer, kantine, vergaderruimten, archief en technische ruimten.

Aan de buitenkant springen de natuurstenen plint, het ruwe metselwerk en de grote dakoverstekken direct in het oog. Het interieur en de inrichting zijn perfect afgestemd op de wensen van de organisatie. Grote lichte ruimten zijn van elkaar gescheiden door plafondhoge glazen wanden. Zo ontstaat een overzichtelijk geheel, waarin het prettig werken is en dat tegelijkertijd de bezoekers een goede oriëntatie biedt. De verlichting is daglicht gestuurd waardoor energie bespaard wordt.

Onder het kantoorpand bevindt zich een grote kelder met onder andere een archiefruimte en een technische ruimte met een warmte- en koudeopslag (WKO) systeem. WKO is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. De techniek wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen en/of te koelen.

Voor de afwerking worden natuurlijke materialen en voornamelijk lichte kleuren gebruikt. Daarbinnen vormt de centrale trap een blikvanger. Een moderne trap met glazen hekwerk en houten leuning met een opvallende paarse achterwand waar ‘Het Rijk der Duizend Eilanden’, een groot eilandengebied in Broek op Langedijk, op staat afgebeeld.

Zo is een representatief kantoorgebouw gerealiseerd met een open uitstraling. Een inspirerende werkplek voor de werknemers van De Groot en Slot Allium en een uitgelezen plek voor het bedrijf om verder te werken aan zijn toonaangevende positie.
 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart