Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Digitron Engineering, Heerhugowaard
Breddels Architecten
Digitron Engineering, Heerhugowaard

1021

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Digitron Engineering BV

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
De Geus Bouw

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
1.080m2

Start ontwerp
Maart 2012

Start bouw
Mei 2013

Oplevering
Najaar 2013

Specificatiesspecificaties
1021 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Digitron Engineering BV

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
De Geus Bouw

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
1.080m2

Start ontwerp
Maart 2012

Start bouw
Mei 2013

Oplevering
Najaar 2013

Digitron Engineering, Heerhugowaard

Een klimmende ambitie in duurzaamheid. Dat is het uitgangspunt voor de gefaseerde ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein De Vaandel in Heerhugowaard. Breddels Architecten tekende voor het ontwerp van de eerste bedrijfsgebouwen op dit terrein. Het nieuwe bedrijfsgebouw van Digitron Engineering BV ligt direct naast het eerst verrezen pand op De Vaandel, van Ammeraal Beltech.

Digitron ontwerpt, produceert, programmeert en installeert industriële besturingssystemen, zoals schakelkasten en bedieningspanelen, voor uiteenlopende applicaties. De afzonderlijke onderdelen worden allemaal in Heerhugowaard ontwikkeld, geprogrammeerd en gebouwd. Het bedrijf was op zoek naar meer ruimte op een goed bereikbare locatie, en vond dat op De Vaandel.

Het bedrijfsgebouw bestaat uit een groot rechthoekig volume, bekleed met antracietkleurige sandwichpanelen. Hierin bevinden zich de productiehal, kantine en het magazijn. Op één van de hoeken is een kleiner volume ingeschoven. Wit gestuct en met een schuin dak, boven een plint van hoge ramen omlijst door zwarte kaders. Dit gedeelte biedt ruimte aan de kantoren. Door het overstek ontstaat op vanzelfsprekende wijze een luifel boven de entree. De zwart omkaderde ramen komen terug in de zijkant van de hal en lopen in het hoogste gedeelte van het witte volume helemaal door naar boven. Op de verdieping hebben de ramen een lichtere omlijsting, en bewegen ze in een crescendo met de dakvorm mee. Op de kopse kant is een groot raam, voorzien van aluminium rillen die fungeren als zonnescherm.

Aan de bedrijven die zich op dit groene bedrijventerrein willen vestigen worden hoge eisen gesteld op het gebied van duurzaamheid. De daken van Digitron zijn alle voorzien van zonnepanelen, op het platte dak gecombineerd met een witte reflecterende dakbedekking voor een maximale benutting van de zon. Met het hellende dak, als knipoog naar de sheddaken van de grote buurman, is hier een bestendige en prettige werkplek ontstaan, waar je letterlijk snel kan schakelen.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart