Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Yong Li Europe BV, Oudkarspel
Breddels Architecten
Yong Li Europe BV, Oudkarspel

0819

Nieuwbouw

Opdrachtgever
Yong Li Europe BV

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Aannemingsbedrijf De Jong Ursem BV

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
1.400m2

Start ontwerp
Februari 2008

Start bouw
Januari 2009

Oplevering
Eind 2009

Specificatiesspecificaties
0819 Nieuwbouw

Opdrachtgever
Yong Li Europe BV

Ontwerp
Paul Breddels

Aannemer
Aannemingsbedrijf De Jong Ursem BV

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
1.400m2

Start ontwerp
Februari 2008

Start bouw
Januari 2009

Oplevering
Eind 2009

Yong Li Europe BV, Oudkarspel

Yong Li Europe BV is een Chinese producent van transportbanden. De vestiging in Nederland importeert de halffabrikaten uit de fabrieken in China en maakt deze op maat voor klanten in heel Europa; van transportbanden voor vliegvelden en diverse takken van de industrie tot de boodschappenband voor de kassa in de supermarkt en de loopband in de sportschool.

Breddels Architecten ontwierp het Nederlandse bedrijfspand. In 2009 werd de nieuwbouw  opgeleverd en inmiddels is er alweer een uitbreiding, in de vorm van een extra bedrijfshal, in aanbouw.

Het bedrijventerrein is streng doch fraai en vroeg om een helder concept. De opgelegde beperkingen in kleurgebruik en volumevariaties zijn aangegrepen om slechts één architectonisch accent toe te voegen aan het rechthoekige volume. De kantoorfuncties bevinden zich aan de voorzijde van het pand, zichtbaar door een glazen gevel op de verdieping, die om de hoek heen loopt en bij de entree aan de voorzijde doorgetrokken is tot aan de begane grond. Een donkerblauwe uitkraging van trespa beplating die het glas omlijst vormt een opvallend accent. De rest van deze gevel is uitgevoerd in baksteen, waarbij de uitkraging de hoek van de gevel besluit. Boven en op de grote metallic laaddeur is er ruimte voor de naam en het logo van het bedrijf.

De plinten van de zijgevels zijn eveneens uitgevoerd in baksteen, met een aluminium beplating daarboven. Achter dit gesloten gedeelte bevindt zich de bedrijfshal. De tweede bedrijfshal in aanbouw is een gelijkwaardig rechthoekig volume, met eenzelfde bekleding van aluminium en een bakstenen plint. Grote daklichten zorgen voor voldoende daglicht in beide bouwdelen. Een carport, waarin het donkerblauwe trespa nog een keer terugkomt, zal het bedrijfspand met de nieuwe bedrijfshal verbinden. Zo is er met deze uitbreiding voldoende ruimte voor onderzoek en ontwikkeling, in een ensemble waar een uitgekiende eenvoud het geheel allure geeft.

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart