Om te kunnen beoordelen op welke manier onze website wordt gebruikt en om het u mogelijk te maken de inhoud van deze website via social media te delen, willen wij graag enkele cookies plaatsen.
Breddels Architecten
Intratuin Breda
Breddels Architecten
Intratuin Breda

0965

Uitbreiding, Verbouwing

Opdrachtgever
Intratuin Breda

Ontwerp
Fred de Rijcke

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
11.915m2

Start ontwerp
Juli 2012

Start bouw
Mei 2017

Oplevering
Oktober 2017

Specificatiesspecificaties
0965 Uitbreiding, Verbouwing

Opdrachtgever
Intratuin Breda

Ontwerp
Fred de Rijcke

Fotograaf
Dick Breddels

BVO
11.915m2

Start ontwerp
Juli 2012

Start bouw
Mei 2017

Oplevering
Oktober 2017

Intratuin Breda

Vier jaar na de 1e fase van de uitbreiding koude kas, is de totale uitbreiding/verbouwing van Intratuin Breda voltooid. Met de nieuwe entree als eye-catcher is een wens in vervulling gegaan om deze een moderne uitstraling te geven waarbij beleving een grote rol speelt.

Na de uitbreiding in 2013, waarbij de koude kas met 2.955 m² vergroot is, werden de oorspronkelijke plannen in 2016 weer uit de kast gehaald om het totale plan te voltooien.

Ditmaal was de entree aan de beurt, waarbij 3 bestaande kaskappen werden gesloopt om hier ruimte voor te maken. Alhoewel de bouw van de entree niet bijzonder groot is, was de complexiteit een behoorlijke uitdaging. Het ‘hart’ van het bedrijf diende gesloopt en tijdelijk verplaatst te worden, waardoor met name de voorbereiding inzake de installaties tijdig uitgevoerd moest worden om de bouw mogelijk te maken. Tevens diende tijdens alle bouwwerkzaamheden het winkelend publiek goed en veilig ‘rondgeleid’ te worden in de winkel en rondom het smalle parkteerterrein/bouwterrein.

Na een klein half jaar bouwen, is de totaal vernieuwde entree weer opengesteld voor het publiek en heeft het een grondoppervlakte van 1.000 m² en een verdiepingsvloer van 500 m². De entree biedt ruimte op de begane grond aan de servicebalie, de kassa’s, de bloemenshop en een nieuwe afdeling met seizoens- en streekproducten.

Op de verdiepingsvloer is een workshopruimte gesitueerd en facilitaire ruimtes voor het personeel.

 

Toon de locatie op de kaart Verberg de kaart